Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Az egely keréknek van valami...

Az egely keréknek van valami köze a telekinézishez?

Figyelt kérdés
Szeretném elsajátítani a telekinézist, és ez a módszer egyszerűbnek tűnik, de azt hallottam, hogy kezet kell odatenni, viszont a tk-nál nem feltétlen kell, mert gondolat alapján müködik. Na most hogy van ez?
2011. márc. 7. 09:38
 1/4 anonim ***** válasza:
73%

Figyelj ! Én fizikus vagyok, nekem hihetsz, régen itt Zoltánkvantumfizikus nicken voltam.

Egely egy önbecsapó szélhámos ! Nem fizikus hanem egy mérnök, akit kitetek a KFKI-ből, mert már nem végezte el a feladatait, hanem csak azokat az áltudományos ketyeréket tekerte.

Az amit csinált mint Egely-kerék, már volt régen. Nem teljesen az ő találmánya, csak rész dolgokat vitt bele.

Gyakorlatilag azon a jelenségen alapszik, amikor víz szabad felszínére pirospaprikát szorva az forgásba jön, ha a kezedet bizonyos egymásra merőleges lapirányokba helyezed.

Ezen jelenséget akarta kvantitatív formáa ölteni Egely.

A fizikusok régen cáfolták ennek természetfeletti jellegét, mivel ha olyan üveglappal vagy átlátszó műanyaglappal borítod le amin keresztűl nem áramlik a levegő a víz nem jön forgásba és a kereke sem.

A magyarázat egyszerű ! A meleg kéz lokális hőmérsékletingadozásokat eredményez a víz felszínén, ami kis termoörvényeket kelt a víz felszínén. A tehetetlenség megbontásával pedig még jobban forgásba jön a víz.

Amennyiben hipertéri jellegű mező okozná a hatást üveglappal lefedve is mozgásba jönne a víz, mivel a nem sztatikus elekromágneses terek örvénytereket keltenek és azok nem árnyékolhatóak le statikus anyaggal, mint az elektrosztatikában a Faraday kalitka.

Az elktrodinamika a Maxwell egyenleteken (tenzorkomponensenként 8) és a kontínuitás egyenleteknem( vagy Lorentz erősűrűségen) alapszik, ezekből minden levezethető

2011. márc. 7. 14:29
 2/4 anonim ***** válasza:
73%
Összefoglalva az Egely kerék csak egy szélkerék, azért vannak kiállő lapátjai a szélén.
2011. márc. 7. 14:31
 3/4 anonim ***** válasza:

Van hozzá köze. Ahogy az első válaszoló is írta, vízre szórt paprikával, vagy más eszközzel is kivitelezhető a kísérlet, az Egely kerék lényegében csak egy esztétikusabb szerkezet.

És, hogy miért vitalitásmérőként tartják számon az Egely kereket? A parapszichológia kutatásai valószínűsítik azt a feltevést, hogy a pszi jelenségek működése nagyban függ a kísérletben résztvevők (az alany(ok) mellett a kísérletvezetőt és az asszisztenst is beleértve) lelki hozzáállásától. A telepátia kísérletek során többször is feljegyzik a résztvevők közérzetét. Ez abból áll, hogy megkérdezik az illetőt, hogy 1-5-ig hová sorolná magát: 1, a nagyon rossz, 5 a kitűnő, 3 az átlagos.

A telekinézist amúgy „pszichonkinézis”-nek is mondják a parapszichológusok (röviden: PK), ilyen néven is utánanézhetsz.

2011. márc. 17. 04:57
 4/4 anonim ***** válasza:
Ti nem értitek :D Semmilyen telekinézis meg pszichotikus erő nincsen, mert akkor letakarva is forogna, egyszerűen csak szélmozgás van.
2011. szept. 4. 22:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!