Mi történt? Mi okozhatta ezt?
Hetente kétszer elmegyek egy magántanárhoz matematika-korrepetálásra. Pénteken érdekes dolog történt:
Számológéppel számoltuk ki, hogy mennyi 360x5. (Természetesen tudtam fejben is, hogy 1800 az eredmény, de a tanár szerint nem árt néha számológépen is számolni.)
És egy egész más számot mutatott az 1800 helyett, talán 129600-at, vagy 169900-at, vagy 290000-et, nem emlékszem igazán a kapott számra. Először a tanár azt hitte, hogy én ütöttem be helytelenül a gépbe, utána ő is megpróbálta, és neki is azt a számot mutatta, mint nekem. Ezután átvitte a másik szobába megmutatni a férjének (aki szintén tanár), hogy mi történt, újra beütötte a számológépbe a számokat, stb., és ott 1800 jött ki eredményül. Utána visszajött mellém, ott újra megpróbálta, de megint NEM 1800-at mutatott, hanem azt a "helytelen" számot. Utána megint átment a másik szobába a férjének megmutatni, de ott megint 1800 jött ki. Ezt vagy 8-10-szer "végigcsinálta", de mellettem mindig azt a rossz eredményt mutatta, a férjénél pedig mindig 1800-at, a jót. A "harmadik próbálkozásnál" már szakadtunk a nevetéstől, nem tudtuk elképzelni, hogy mitől lehet ez az egész... A tanárom már azt is kérdezte tőlem nevetve, hogy: "Mi van a kisugárzásoddal, Peti?"
Ráadásul nem volt a környéken semmilyen olyan tárgy, eszköz (mágnes, vagy hasonló), ami megzavarhatta volna a számológépet.
Nem volt rossz módban. A tanárom direkt próbálgatta, amint azt leírtam, megmutatta a férjének, és mindig egy módban volt.
Olvasd el részletesen a szöveget. Egyébként azóta se tudják, hogy mi volt az oka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!