Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Minden ember ugyanúgy gondol...

Minden ember ugyanúgy gondol magára? Minen ember ugyan azt érzi, amikor magára gondol?

Figyelt kérdés
arra gondolok pontosabban, hogy van ugye az "én" tudat, tehát hogy én vagyok én. ez minden embernek ugyanolyan érzés szerintetek? minden közös/egy? mert ezt elmondani igazán nem lehet
2011. jan. 22. 14:52
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
csak sejtem hogy mire célzol, de nem merem ezt kinyílvánítani.. tudnál valami szűkebb fogalomban kifejezni mire vagy kíváncsi??
2011. jan. 22. 15:03
 2/12 anonim ***** válasza:
Én nem nagyon értem mire gondolsz, de kíváncsivá tettél. Hogy értetted? Valaki elmondanÁ?
2011. jan. 22. 15:05
 3/12 anonim ***** válasza:
Szerintem valamilyen szinten igen, de talán azért nem mert minden ember más.. szóval érted, én sem nagyon tudom elmondani, de pl. ha valaki szereti magát, valaki meg nem, már ők ketten is valamennyire másképp gondolnak magukra.. szerintem.
2011. jan. 22. 15:08
 4/12 A kérdező kommentje:
igen, de én olyasmira gondolok inkább, mint pl. ahogy felébredsz reggel, és kinyílik a szemed, akkor már tudod, hogy te vagy, vagy ha mondjuk most, érzelmek nélkül magadba nézel, tehát nem az életedet veszed figyelembe, amiből eredhetnek pozitív vagy negatív dolgok, hanem csak "bele gondolsz" magadba. bár ezt igazából szinte nem is lehet, mert nem tudom felfogni. ezért is írtam ilyen zavarosan :)
2011. jan. 22. 15:17
 5/12 anonim ***** válasza:
Nem tudom. Szerintem ez olyasmi lehet, hogy abba sem tudsz belegondolni, hogy milyen érzés halottnak lenni, azaz nem létezni.. Szóval amit nem tapasztaltál azt nem tudod elképzelni.
2011. jan. 22. 15:18
 6/12 anonim ***** válasza:

Az emberek nem gondolnak általában önmagukba. A napi feladataikkal foglalkoznak, a körülöttük levőkkel,esetleg azzal,hogy van-e értelme az életüknek. Még az önző emberek sem magukkal foglalkoznak,hanem az érdekeikkel.

Az "én tudattal" csak a nagyon moralisták foglalkoznak. Ilyen ember pedig elég kevés van.

2011. jan. 22. 15:31
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

ha arra az Én re gondolsz, ami valójában az ember, akkor mindenkinek ugyanaz. Mindenkinek Én az Én, de a tapasztalat alakít ki egyéniséget, s a tapasztalat során fejlődik a személyiség, hogy mindenki újra az igazi Én lehessen...

A kérdésedre a válasz tehát igen. Bár sokszor előfordul olyan, mintha valaki azt érezni nem is ő cselekszik, de ez más napra tartozik, mert az Én akkor is Én marad.

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. jan. 22. 16:30
 8/12 anonim ***** válasza:
Én nem szeretek magamra gondolni,tehát amikor tudatosan ez eszembe jut,mert eszembe jut hogy akkor miért pont én vagyok ebben a testben,és akkor meg úgy érzem mintha megőrűlnék..:)
2011. jan. 22. 16:35
 9/12 anonim ***** válasza:

Utolsó kettőnek köszi a választ, mostmár értem hogy értette a kérdező.:)

Nekem már sokszor eszembe jutott ez, és mikor azon gondolkodtam, hogy Én én vagyok és vajon tényleg az vagyok-e , akkor tényleg én is azt éreztem mintha megőrülnék. Úgyhogy nem jó ezen mindig agyalni, szerencsére nem is jut eszembe sokszor csak ritkán, de akkor tényleg másvalamivel kell lefoglalnom magam mert a vége az lesz ,hogy megőrülök ebbe az egész dologba. :D

2011. jan. 22. 16:37
 10/12 anonim ***** válasza:
16:37 Ez így van:)Valaki egyszer azt mondta nekem,hogy az embert csak 1hajszál választja el a skizofréniától..:)
2011. jan. 22. 16:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!