Igaz, hogy közvetlen halálunk után 21 g-mal csökken a súlyunk?
Állítólag igaz. Én a szkeptikusok közé tartozom, de nem tudom azt a magyarázatot elfogadni, hogy a levegő távozik a tüdőből. Ha egy picit is utánanézne valaki ennek, akkor tudná, hogy akkor ez nem lehetne mindig pontosan 21 gramm.
Szóval ez a magyarázat nálam elbukott.
Minden más tudományos (és kevésbé tudományos) elméletet szívesen fogadok, én is kíváncsi vagyok ennek a jelenségnek az okára.
Erről már én is hallottam.
Szóval fogtak egy csomó haldokló embert, rátették egy mérlegre, és megvárták, amíg ott meghal? Vagy mi más módja van annak, hogy ezt megmérjék, pontosan a halál beállta után?
Egyébként is, nem túl sok az a 21 gramm? Én abszolút nem hiszek a lélekben (hadd ne részletezzem, hogy miért), de ha el kéne képzelnem, akkor valami fénylény szerűségre gondolnék. Magyarul abszolút súlytalannak. Ahhoz képest a 21 gramm iszonyat sok.
Legenda, van 4g, 21g, 70g, stb. változatban is.
Egy 80 kg-os test 1 perc alatt változhat ennyit - ha él, ha nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!