Mi célt szolgál a hőmérséklet?
Miért van a létezésben hideg, és meleg? Mi értelme van? Mi a lényege? A fizikai formák megtartását, vagy éppen változását segítik elő?
Mi lenne, ha mindenütt a földön és a mindenségben állandóan 20 fok lenne? Mert akkor nem is lenne hőmérséklet, hiszen nincs más, és mivel nincs változás, így nincs mit mérni.
Vagy minden hőmérséklet a fény velejárója? Mert elvileg nincs hideg fény.
Kérem ne az legyen a válasz, hogy a fény az jó, a sötétség meg a rossz oldal, mert ez nem magyarázat. :)
A kérdésednek semmi köze az ezotériához.
A hőmérséklet a testek, anyagok belső energiája, a molekulák mozgásából származik.
Egyébként létezik hideg fény, az ultraibolya fény felé haladva egyre kevesebb hőt közvetít a fény, egy ultraibolya lámpát páldául egyáltalán nem érzel melegnek.
Köszi a választ!
Tudom, hogy hogyan keletkezik a hő. Azt is tudom, milyen hatással van a fizikai dolgokra. Tudom, hogy rezgésekből áll minden.
A kérdésem, másképpen: Miért teremtette Isten a hőmérsékletet?
Az előzőt 20:17-nek írtam.
A másodiknak köszi a választ, én is kb idájig jutok el.
A világ sokoldalúsága és érzékenységének kinyílvánításában van szerepe. Más nem lehet, de jól ki van találva.
20:29 Köszi!
Látom rendesen elvarázsolt ez a világ!
Olvasd el a tékozló fiú történetét. :)
Azért köszi, hogy itt voltál. :)
"-Van valami a hátamban?
-Van, és kés!" :)
Csak engem érdekel, hogy miért?
Kérdező téged most az érdekel hogy miért van élet, meg fizika, vagy az hogy miért van hőmérséklet?
Mert ha az elsőt kérdezed, akkor kérdezd azt, ne a hőmérsékletet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!