Az Odaát című sorozatban elhangzó dolgok mennyire felelnek meg a valóságnak? Lent.
Figyelt kérdés
Ördögűző latin szöveg, szimbólumok jelentése, stb. - ezek mennyire felelnek meg a valóságnak? Ezeket a való életben is alkalmazzák a hozzáértők? Vagy csak 'film az egész, nem kell elhinni' szituáció? Csak érdeklődök.2010. dec. 25. 20:07
1/3 Bretso válasza:
El tudom képzelni, hogy eredeti szövegeket használnak, a szimbólumoknak is biztosan utána néznek. De a való életben senki nem használja, mivel az a világ nem létezik, nálunk nincs mire vadászni.
2/3 anonim válasza:
Utánaolvasnak elég komolyan, az ördögűző szöveg amire gondolsz, az meg nem nagy talány az a miatyánk latinul.
3/3 anonim válasza:
Viszonylag sok esetben valós dolgokon alapulnak. A motívumok, feliratok, szövegek azok igaziak, vagy legalábbis annak tünnek. Tanulok hébert és egyik helyen észrevettem h héberül is volt írva, szóval nem csak írka firkák. A benne szereplő legendás lények, legendaalapja sokszor valóságos, de annak személyiségét a forgatókönyvíró kénye kedve szerint alakítva. Lényegében szeritem izgalmasnak izgalmas, néhol elgondolkodtató, de sok benne a herezis/tévtanítás, teológiai alapként nem helytálló:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!