Mesélnétek az energiavámpírokról? Ki tapasztalt már ilyet?
Az ismeretségi körömben van egy személy, akivel ha bármilyen formában kapcsolatba kerülök (személyes találkozás, beszélgetés, telefonálás, MSN), akkor azt követően úgy érzem magam, mint akit kifacsartak, az energiaszintem mínuszba süllyed, stb.
Eddig nem értettem, hogy miért vagyok bizonyos napokon kifacsarva (utólag rájöttem, hogy azokon a napokon, amikor a szóban forgó ismerősömmel kapcsolatba kerülök), csak nemrég jöttem rá, amikor egy nap egyáltalán nem találkoztam és nem beszéltem vele, így sokkal több energiám maradt mind mentálisan, mind fizikailag.
Eddig csak mosolyogtam, nevettem, amikor valakitől az "energiavámpír" szót hallottam. Viszont nemrég be kellett látnom, hogy talán éppen egy ilyennel van dolgom.
Kinek milyen tapasztalatai vannak az energiavámpírokkal?
Mit gondoltok erről az egészről?
Mi lehet a lelki, szellemi, pszichológiai alapja?
Hát én már tapasztaltam!
Elaludtam a buszon kezemben az energiaitallal, és arra ébredtem hogy 4 luk volt az energiaitalomon, és üres volt! Ezért aztán fáradt voltam egész nap!:(
Barátnőm az...borzasztó a jelleme is de ha épp haragszik rád rosszul leszel és amúgyis 1--2 óra intenzív együttlét után...mármint beszélgetés egymás mellett ülés...másra se vágysz csak aludni
pedíg ő cska beszél
am ő meg feldobódik ettől
Persze, hogy van ilyen. Nekem pl. mindkét szülőm. Sajnálom is őket, de nem tudok mit csinálni. Ahogy elkezdenek magukról beszélni, órákon keresztül...úgy érzem, hogy megszűnik a kapcsolatom a valósággal és hirtelen nincs erőm az élethez. Utána akár napokba telik, míg a régi önmagam leszek. Az ilyen emberekkel csak módjával vagy egyáltalán nem szabad érintkezni. Általában attól töltődnek fel, hogy te hallgatod a maszlagjukat. Ők töltődnek, te pedig leeresztesz, hiszen közben is kiragadnak a jelenből és a saját negatív világukban találod magad.
Ezt senki ne vegye magára, mert a panaszkodás még nem egyenlő a vámpírkodással. Aki ismeri az érzést, az tudja, miről beszélek.
Nekem is van ilyen ismerősöm, de ez nem ezotéria, hanem pszichológia.
Olyan dolog, mint az ásítás. A társas együttélés miatt, ha az egyik tag melankolikus, nagyon könnyen át tudja ragasztani az arra hajlamosakra. Ezt takarja az energiavámpír kifejezés.
A tesóm és apám is pont ilyenek.
De valóban ezek az emberek nem tudják magukról, hogy azok és azzal nyernek erőt, hogy másokat lefárasztanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!