Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » 40 év felett le lehet bontani...

40 év felett le lehet bontani az egot?

Figyelt kérdés
febr. 17. 09:44
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
25%

Mindenki félreérti az egót. Az egó a gondolatokkal való azonosultságot jelenteni, ami megszüntethető. Az egó egy folyamat lényegében. Minden folyamat leállítható. Utána a rezzenéstelen béke marad. Tudom, mert a teljes egótlanság elérésével foglalkozom egész nap.

febr. 17. 21:22
 12/20 anonim ***** válasza:
70%

"Az egó a gondolatokkal való azonosultságot jelenteni"

Akkor ez nekem már megvan, hiszen tudom, hogy nem vagyok azonos a gondolatokkal.

febr. 17. 21:28
 13/20 anonim ***** válasza:
36%
És mitől jobb a céltalan, éntelen semmi állapotába kerülni?
febr. 17. 21:33
 14/20 A kérdező kommentje:
Még mindig jobb mint rabszolga állapotba lenni
febr. 18. 06:44
 15/20 anonim ***** válasza:
54%

Ha megmondod, mit jelent az ego, megmondom, le lehet-e bontani 40 felett.

Nos?

febr. 18. 06:52
 16/20 A kérdező kommentje:
Az ami ébrenléti állapotba irányít
febr. 18. 08:50
 17/20 anonim ***** válasza:

"Az egolebontás egy ezós bullshit. Nem lehetséges, de igazából nincs is semmi értelme."

Menj el izraelbe krav-magázni, ott meglätod, hogy le tudják bontani, és semmi köze az ezóhoz.

febr. 18. 09:02
 18/20 anonim ***** válasza:
0%

"Akkor ez nekem már megvan, hiszen tudom, hogy nem vagyok azonos a gondolatokkal."

Ezt csak hiszed. A gondolatokkal való azonosulás közben nem tudod, hogy épp ez történik. Csak azután jössz rá, miután megszünt 1-1 gondolattal való azonosulás. Ez olyan, mint amikor a háttérben búg a klíma vagy a hűtő. Teljesen hozzászoksz a hanghoz, az lesz számodra a normális. Csak akkor jössz rá, hogy mi a valódi csend, amikor leállnak.

febr. 18. 10:04
 19/20 anonim ***** válasza:
17%

"És mitől jobb a céltalan, éntelen semmi állapotába kerülni?"

Egóval élni olyan, mint amikor összeszorított ököllel próbálsz beverni egy szöget a falba.

Az egó nélküliség meg olyan, mint amikor az öklöd helyett felveszed a kalapácsot az asztalra és azzal ütöd be a szöget.

Az egótlanság nem céltalanság, hanem a céljaid megvalósításának legjobb módja.

febr. 18. 10:08
 20/20 anonim ***** válasza:
0%

Nem lehet. Se 40 felett se 40 alatt.

Papíron az szerepel hogy le lehet, meg minden spirituális tanítás azt hazudja, csak azzal az egóval hazudja ezt, amit ugye ő már (elvileg) lebontott 😂 És még büszke is rá hogy mennyire lebontotta 😂

Senkinek nem érdeke hogy megvilágosodj, se földinek, se éginek. A rabszolgatartás már inkább érdekük.

Különben a világ nem így működne ahogy, a világ/élet nem tenne újabb és újabb akadályokat az ember és a megvilágosodás vagy csak szimplán az élet megertése közé, amiket esélye sincs meglépni.

Sorry.

Az ember hozzáteheti a magáét, amit csak tud, de ha a másik oldal nem teszi oda magát, ha az egész emberiség fejreáll, és belefeszül az erőfeszítésbe akkor is lesz egója.

Szomorú, de a tapasztalat ezt mutatja.

Ha nem így van, majd a tapasztalat meggyőz.

(Eddig közel 30 évig nem tette)

febr. 18. 14:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!