Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek erről a...

Mi a véleményetek erről a Müller Péter idézetről?

Figyelt kérdés

Az egyszerű emberek a "világ talpkövei".

Az egyszerűség persze nem tudatlanságot jelent.

Az egyszerűség azt jelenti, hogy a sok tapasztalat leszűrődött már,

sűrűvé vált. Nincs benne kosz, zavar, csak a lényeg.

Letisztultság.

Egyszerű a gyémánt.

Egyszerű a tiszta víz és a bölcs ember.

Egyszerű - Hamvas szerint - a rántott leves. Egy egész ódát írt róla.

Nem véletlen, ha betegek vagyunk, ezt esszük.

Az, hogy Magyarország még létezik, az egyszerű embereknek köszönhető.

Akik nem aljasodnak le akkor sem, ha ez a kordivat, s őrzik emberségüket

ma is, amikor érvényesülésre csakis az ügyeskedőknek van módjuk, azoknak,

akik pénzért megvehetők, s jó érzékkel el is tudják adni magukat.

Egyszerű emberek valami alapvető emberit hordoznak, amit nem adnak föl s

nem engednek magukban tönkretenni.

Akkor sem, ha nem viszik semmire.

jan. 29. 18:50
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
71%

#10: akkor nem értetted meg, amit írtam. Nem a stílust elemeztem, hanem azt fedtem fel, hogy a mondanivaló gyakorlatilag nulla, de inkább zavaros: amit ő egyszerű embernek nevez, az valójában nem létezik, de legalábbis biztosan nem olyan idealizált. homogén massza, mint amilyennek beállítja. Hangsúlyoztam azt is, hogy van mögötte hamis feltételezés.

De azt sem értetted, amit Te írtál, hiszen kértél építő véleményt, én meg lényegsen többet írtam annál, hogy "sz*r, és kész".

jan. 29. 20:57
 12/19 A kérdező kommentje:

Most nézzél már magadba, a nagy átlag nem ez? Szerintem ebből a szempontból közelítsd meg. Valahogy fel kell vázolni az erőviszonyokat. Oké, a világ sokszínű, de konkrét példák is vannak, ha nem is olyan sok.

Mi az hogy nem létezik? Ezt ugye te se gondolod komolyan.

Mi az a hamis feltételezés? Még mindig nem értem.

Nem tudod elképzelni hogy vannak egyszerű, minimalista emberek, akiknek vannak elveik, és nem köpik szembe magukat minden utcasarkon?

Még csak a pénzről sem szól, hanem inkább a hozzáállásról.

jan. 29. 21:09
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Tessék egy kritika:

Coelho és Müller Péter helyett olvass Hamvas Bélát.

jan. 30. 07:09
 14/19 KataCoach válasza:
100%

Én azt gondolom, hogy idézetek olvasgatása még soha, senki problémáját nem oldotta meg.

Lehet itt kitenni idézeteket, hogy milyen a világ, milyen társadalom. Vâltozást változtatással lehet elérni.

Vagy hogy gondolod? Ezt elolvassák az emberek, akik esetleg aljasok, ügyeskedők, a homlokukra csapnak, hogy "basszus, elb@sztam az életem az ügyeskedéssel, maradtam volna egyszerű ember a rántott levesemmel". 😆 Ez nem így működik.

jan. 30. 08:16
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Nekem ez olyan tipikus "Coelho"-s nagyon bölcsnek akarok látszani, de közben semmi különöset nem mondtam. A legtöbb ilyen idézet kb. arról szól, hogy kék az ég és zöld a fű. Köszönöm, erre magamtól is rájöttem.
jan. 30. 08:33
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Csatlakozom az előzőekhez. Semmitmondó hatásvadász, szokasos tömeg cucc 0 valódi ertekkel

De mivel veled csak egyetérteni lehet, hogy micsoda csodás eme idehányt szóhalmaz,nyugodtan nyomd a piros kezet :)

jan. 30. 12:14
 17/19 anonim válasza:
100%
Az hogy ő pont azokból az egyszerű emberekből él, akikről szólnak ezek a "magasztos"idézetek. Valamivel meg kell venni a népet...
jan. 30. 12:33
 18/19 anonim ***** válasza:

Az egyszerű emberek a "világ talpkövei".

Az egyszerűség persze nem tudatlanságot jelent.

Az Müller Pétert ne zavarja, hogy márpedig pontosan ebben az értelemben használja a népesség 99%a...a tanulatlan,buta,egybites emberekre,akiknek kiáll a kapanyél a szájából,a kultúrát hírből sem ismeri,a bonyolultabb érzelmi dolgokat pedig képtelen felfogni ésszel. Dolgoztam együtt egyszerű emberekkel. Hát mindenek voltak csak a sűrű tapasztalat hiányzott belőlük

jan. 30. 12:56
 19/19 A kérdező kommentje:

"Vagy hogy gondolod? Ezt elolvassák az emberek, akik esetleg aljasok, ügyeskedők, a homlokukra csapnak, hogy "basszus, elb@sztam az életem az ügyeskedéssel, maradtam volna egyszerű ember a rántott levesemmel". 😆 Ez nem így működik."

Inkább meg se szólaltál volna! Hozzád se járnék!

Gondolod olyan naiv vagyok hogy ezt ki kellett írnod?

Próbáld megragadni a lényeget! Az idézetek élettapasztalatok önkifejeződései. Nem azért olvassuk mert megváltozik tőle a világ, de talán a látásmódunk igen.

jan. 30. 19:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!