Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » „Én vagyok az út, az igazság...

„Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam.János 14:6. Egy ezós, reinkarnációs ember, nem ismeri sem az Istent sem az életét, annak célját és nagyon távol áll az igazságtól?

Figyelt kérdés

jan. 8. 05:53
 1/3 anonim ***** válasza:
21%

Nyilván így van.

Csak az a vicces, hogy a keresztények különbnek érzik magukat, pedig csupán az ezóság államilag támogatott verziójában hisznek.

jan. 8. 06:56
 2/3 Grimfox ***** válasza:
100%

Te nem ismered az "ezós, reinkarnációs" embert. Ugyanúgy az istent keresik, és az életet lehet hogy jobban ismerik, mint akik keresztény tanokat követnek. A keresztény a túlvilági életre készül. Aki a reinkarnációban hisz, az a saját életét is igyekszik megismerni, hogy megértse mi miért történik benne.

Az egy dolog, hogy te, és egy csomó másik ember a keresztény tanban hisz, de ez nem jelenti, hogy a keresztény tan a teljes igazság. Mások ugyanolyan mélyen hisznek más szent könyvek tanításában. Ki dönti el, melyik a hiteles, és melyik nem? Vagy hogy egyáltalán leírta e valaha bárki is az igazságot.

jan. 8. 13:41
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

1 Anélkül mondasz ítéletet hogy bármit tudnál az "ezós reinkarnációs emberről".

2

Az általad idézett (Jn 14,6) szerintem nincs jól értelmezve. Jézus nem személyi kultuszt akart kiépíteni, hogy csakis és kizarólag őt kövesse mindenki.

Hanem példát adott. Ugyanezt a példát más nagyon magas szinten lévő tanítók, szentek is elérték, akik csodákat tettek.

Tehát ez a "senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam" nézetem szerint annyit tesz, hogy ugyanarra a tudatszintre érdemes törekedni, ugyanúgy kezeld felebarátodat stb, mint ahogy Jézus vagy más nagyon Krisztusi tudatszintre elérő lélek is tenné.

Nem a személyt kell követni, hanem a példát, amit adott.

"Mert példát adtam nektek, hogy amint én tettem veletek, ti is úgy tegyetek"

(Jn 13,15)

A példát meg az "ezós-reinkarnaciós" emberek is követik.

jan. 15. 19:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!