Szerintetek betegesen vagyok babonás és még hozzá holnap péntek 13?
Holnap autóval 200 km-ert kell mennem egy másik városba, de péntek 13-dika lesz!
Sajnos így alakult, hogy holnap kell mennem, de ezt az időpontot már tudtam egy hónapja, de igazából csak a héten vágott pofon a tudat, hogy holnap péntek 13 .
Eléggé babonás vagyok, szinte néha már betegesen és hogy ez miben nyilvánul meg?
Pl. ha szirénázó autót hallok, akkor háromszor vetek keresztet magamon és 3-szor kopogok egy kemény felületen és rózsafüzért megérintem egyszer a mutatóujjam körmével.
Rózsafüzér van a táskámban és az autó középső visszapillantón.
A múltkor a zebrán akartam átmenni és jött egy halottas autó ami megállt. Nem akartam átmenni és visszafordultam. A többi autós dudálgatott, szidtak, de nem érdekelt.
Az önkiszolgálóban, csak páratlan számjegyű kasszához megyek és mielőtt vásárolnék, előtte odanézek, hogy a kasszák milyen számok alatt vannak, ha mind páros, akkor sajna inkább máshova megyek vásárolni, de volt már olyan, hogy mire bevásároltam, addigra páros számú kasszák működtek, így kicsit még vártam, végül otthagytam bent a kosaramat és kisétáltam morcosan.
Itthon van 3 fekete cicánk.
A kertünk végén van egy kripta és 1944-ben temették oda el a grófnőt, akinek a telkét a nagyapám vette meg annak idején.
A grófnő férjét még az első világháborúban temették el a kriptába.
Ezt csak azért írom, hogy sosem féltem, féltünk itt lakni, még ha voltak furcsa zajok időközönként.
Lehet hogy mindezek hozzák ki belőlem a babonaságot??
Én is ilyen voltam.
Aztán megtértem.
Azóta Krisztusban hiszek, és nem hiszek a babonaságban. Nem hiszek a horoszkópban sem.
A fiam pedig péntek 13-án született, amúgy holnap lesz 11 éves.
Csak úgy érdekesség, hogy 2013. 12. 13 is péntek volt.
Boldog szülinapot kívánok a fiadnak. :)
Én hiszek Istenben, de egyáltalán nem élek a vallásnak. Úgy értem ezalatt, hogy nem járok templomba, nem imádkozom, utálom a papokat, irritál a túlzott vallásimádat stb.
Én sem járok templomba, misére. Csak olvasom néha a Bibliát.
Csak én abban hiszek, hogy Jézus az Isten és Isten a Jézus.
Nekem ennyi elég volt, hogy szabaddá váljak a babonáktól, átkoktól, kavicsoktól, meg horoszkóptól. Most már mehet a mentő, nem kell pirosat fognom. Átmehet a fekete macska jobbról balra és balról jobbra előttem is és mögöttem is, nem kell attól tartanom, hogy a hülye macska miatt balszerencsés lesz a napom.
Most már borulhat a só is földre, orrba, szájba, abból nem lesz veszekedés. Törhetnek a tükrök is, leeshetnek az evőeszközök.
Aki ilyenekben hisz, azzal meg is történhetnek a dolgok.
Mert a hitnek ereje van.
De aki Jézusban hisz , az kegyelmet kapott. Ilyen törvényszerűségek nem fognak rajta. Nálam ez működik.
Márpedig a Biblia határozottan elítéli a babonát. A kereszténység és a babona nem fér el egymás mellett
Vagy hagyd abba a rózsafűzér szorongatását, vagy hagy abba a babonás beképzeltségeidet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!