Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Van itt ebben a kategóriában...

Van itt ebben a kategóriában olyan ember, aki nagymértékű intellektuális magányban él?

Figyelt kérdés

dec. 7. 15:34
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
43%
Hogy kerül egy alapvetően szociális skilleket firtató kérdés az ezotéria kat.-ba?
dec. 7. 15:59
 2/24 anonim ***** válasza:
100%
Ebben a kategóriában van ám. Szervizmérnök úr a felhasználóneve. Olyan mértékben inadekvátak a hozzászólásai, olyannyira nem veszi észre magát, hogy ő itt egy egyfős kisebbséget alkot.
dec. 7. 16:04
 3/24 Grimfox ***** válasza:
62%
2., rossz példa. Az intellektuális magány azt jelenti, hogy valaki sokkal intelligensebb, mint mindenki más a környezetében, és ezért nem képes velük mélyebb kapcsolatokat kialakítani.
dec. 7. 16:12
 4/24 anonim ***** válasza:
100%

A példa jó.

Az van intellektuális magányban, aki:

-kimagaslik a számára elérhető társaságból intellektuálisan, vagy

-aki akarva-akaratlanul elszigeteli magát,

-vagy ostoba, felkészületlen, tájékozatlan stb.

A Szervizmérnök úr nevű felhasználó önként választott szerepe az, hogy egyáltalán nem ide való pszeudo-világmodellje segítségével ezt a kvázi közösséget bomlassza. Egyfajta botlókő. A kisebbik kapu őre.

dec. 7. 16:18
 5/24 Grimfox ***** válasza:
79%
Igaz, erre nem gondoltam.
dec. 7. 16:19
 6/24 anonim ***** válasza:

Semmi gáz.

Valójában nekem sem volt egyszerű rábukkannom, h Sz. mit is keres itt.

dec. 7. 16:23
 7/24 Grimfox ***** válasza:
100%
Így érzi magát többnek, mint mások.
dec. 7. 16:31
 8/24 anonim ***** válasza:
Én ezt a kérdéskört összetettebbnek érzem.
dec. 7. 16:36
 9/24 Grimfox ***** válasza:
78%
Persze hogy az, ha nem is tudod elemezni, érezhető, de összegezve ez teszi ki a javát. Hogy miért így csinálja, meg miért itt, színezi az összképet.
dec. 7. 17:00
 10/24 A kérdező kommentje:

Nem számítottam rá, hogy ilyen beszélgetés fog kialakulni a kérdés alatt. :D

Én amúgy alapvetően arra gondoltam, hogy aki tényleges érdeklődéséből foglakozik ezotériával, az nem él-e meg a mindennapokban intellektuális magányt. Ez persze feltételez egy bizonyos szintű tájékozottságot.

Nem úgy értendő a magány, hogy okosabbnak gondolja magát másoknál, hanem úgy, hogy rétegtémákban van benne mélyebben, és ehhez nehéz partnert találni.

dec. 7. 17:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!