Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért nem tudom felhasználni...

Miért nem tudom felhasználni az intellektuális értekezésem több ember között?

Figyelt kérdés

Anyukám az egyik legjobb barátnőm,vele rengeteget beszélek és locsogok.

Sokszor önmagamon is meglepődöm,hogy mennyire igényesen megtudom magyarázni a véleményem,vagy kifejteni egy témát,amit ő vagy nem ért,vagy tiltakozik ellene. Ezt ő is szóvá tette és talán normális bókbak is elfogadnám,csakhogy tömegben egyszerűen elporlik ez a "tulajdonságom". Egyszerűen nem tudok hosszasan beszélni,iszonyatosan melegem lesz,ha többen is rám figyelnek. Nem a félénkséggel van a gond,hiszen nem vagyok visszahúzódó,sok emberrel barátkozom. Csak épp rettentően idegesít,hiszen sokszor van szó értelmetlen és hibás szokásokról,amit a társaim imádnak hangoztatni. Otthon el is szoktam gyakorolni magamban,miként világosítottam volna fel őket,na de a valóságban?

Olykor még makogni is szoktam és összefolynak a szavak a számban,értelmetlenűl motyogok.

Miért van ez?! Tudnám kezelni? Vagy... mit tegyek egyáltalán?

17/L

2017. júl. 26. 17:47
 1/10 anonim ***** válasza:
he?
2017. júl. 26. 17:48
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Rengeteg gyakorlással, és nem magadban kell gyakorolnod, hanem a tömeg előtt-
2017. júl. 26. 18:22
 3/10 anonim ***** válasza:

Nyilván sokkal könnyebb azt meggyőzni / manipulálni akit évek óta ismersz és beszélgetsz vele -jelen esetben az anyukád-.

Idegen emberek és témák előtt ez a teljesítmény nem fog tükröződni, főleg bulibetyárok társaságában velük nem lehet sok mindenről beszélgetni -vagy akármi mást is érts ez alatt:"sokszor van szó értelmetlen és hibás szokásokról,amit a társaim imádnak hangoztatni"-

2017. júl. 26. 18:32
 4/10 anonim ***** válasza:
A suliban, órákon is leblokkolsz? Tehát az osztáytársaid és az adott tanár előtt is, abban a közegben is, ahova nap mint nap jársz tanulni?
2017. júl. 26. 18:36
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
El fog múlni. Ezt megígérem Neked. Csak beszélj! Kedves osztálytársnőm, barátnőm is ilyen volt. Kettesben ment, de közösségben mintha nem is ő lett volna. Aztán idővel levetkőzte ezt a dolgot.
2017. júl. 26. 19:07
 6/10 A kérdező kommentje:

Leblokkolni azt nem mondanám,inkább igyekszem minél gyorsabban befejezni a mondandóm,pl: ha felszólítanak órán.De végülis... makogni vagy hadarni szoktam még az osztály társaim elött is.

Köszönöm a válaszokat,remélem lesz változás! :)

2017. júl. 26. 21:04
 7/10 anonim ***** válasza:

Csak azért kérdeztem a sulis dolgot, hogy akkor ezek szerint olyanok társaságában is megvan ez a gond, akikkel nap mint nap együtt vagy, akikkel azért többé-kevésbé jobban ismeritek egymást, összeszoktatok. Én is ilyen vagyok dettó, ahogy leírtad, és velem is ugyanez volt gimiben is régebben. A "leblokkolást" pedig csak arra értettem, hogy ahhoz képest, amiket mondani tudnál, stb., a fele annyi se jön ki. Szóval ismerős.

Ha gondolod, írj rám privátban, szívesen próbálok segíteni, és elmondhatom, hogy nálam mi és miért van így. Hátha van a miértjében is némi közös pont. :)

2017. júl. 27. 18:45
 8/10 anonim ***** válasza:

Több oka lehet.

1. Hupikék törpikék Okoska karaktere, aki általában fejjel lefelé végzi a gondolatmenetét. Ez a dolog nemtudatosan élhet benned, s nem érzed magad biztonságban.

2. Információkat adsz át, nem érzelmeket. Írod:hadarsz. Okoska nem hadart, sőt. Hangjával, hangsúlyával, testbeszédével (nézd a kezét) is "beszélt"

3. Azt hallottam a metakommunikáció 70% és a tényleges mondanivaló 30%.

Így nem mindegy hogyan adod elő a mondanivalód.

Az a "mit kellett volna mondanom" lépcsőházi szindrómának nevezik egy könyvben. Okoska miért végezte a feje tetején? Ez rejtély, a mai tudomány sem találta meg a választ.

Probálj egy kis humort vinni a mondandódba, a legtöbb előadó az első három-öt percben megnevetteti a közömségét, ezzel már részben az oldalára állította. Ezt alkalmazta minden politikus Hitler is, Orbán is, Osho is, a fizika tanárom is.

Sok sikert!

2017. júl. 29. 07:15
 9/10 anonim ***** válasza:
Osho :"D
2017. júl. 29. 09:13
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Remélem sikerűl,megpróbálok viccesebb lenni.
2017. júl. 29. 15:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!