Ha valaki egyszer meghal az soha többé nem létezhet?
Vagy mégis?
Hol lehet az igazság ❓❓
6-os és 8-as véleményével értek egyet. Nem tudjuk, de a vallások is csak reményt tudnak nyújtani és szerintem nem valós egyik se.
Ha odakerülünk, majd megtudjuk, vagy ha valóban a megsemmisülés, akkor sose tudjuk meg.
De akkor az a sok értékes ember hova lett 😞
Felesleges köpködni, semmit nem számít a kérdező személye. Fals lenne részemről arra hivatkozni, hogy "Isten előtt mindenki egyenlő", mert ez is csak egy emberi kitaláció.
Az evolúcióban sokszor az erősebb győz, vagy a balszerencse legyőz, a jellemtelen is győzhet, lehetne sorolni.
Az emberek képzelik, hogy fontosabbak egy levéltetűnél, holott úgy lesz vége mindenkinek, mint egy eltaposott okostelefonnak.
Többet nem okoskodik.
Az anyag lesz újrahasznosítva, az operációs rendszer semmivé lesz, miután azt az csak anyag hordozta, illetve távolabbi értelemben is valahol az anyagból lett.
A földi élet sem teremtve lett, hanem abiogenezis útján élettelen anyagból lett.
Végül valószínűleg ugyanoda fordul vissza az egész, évmilliárdok múlva egy kihalt bolygó képében.
De az is a semmibe veszik aki jól él.
Lehet hogy mindegy hogy valaki 20 évesen hal meg vagy 80 évesen hal meg?
Ugyanis a nem létezés (halál után) örökké fog tartani.
17.: Azért nem mindegy, mert jó tovább élni, több jó dolgot megélni. Igaz, az életben sok rossz dolog is van, de inkább a jóra érdemes fókuszálni. Ha meghaltunk, akkor utólag valószínűleg nem érzékelünk. Azért mondom, hogy valószínűleg, mert az se bizonyított, hogy utána nincs semmi.
Aki ezt nem tudja elfogadni, annak ott lehet egy remény, hogy talán mégis van folytatás. Nem kell hozzá tételes vallásokban hinni, egyszerűen elképzeled, hogy lesz valami. Amúgy vannak sokaknál halálközeli élmények. Nagy eséllyel mi is át fogjuk élni, ha eljutunk oda. Még ha esetleg ezek nem is valóságosak, akkor is annak fogjuk hinni. De egy kis esély talán van arra, hogy mégis van élet a halál után.
"Nagy eséllyel mi is át fogjuk élni"
Azért ez annyira nem kellemes! Velem már volt olyan, hogy nem tudtam felébredni. Mindig azt hittem, hogy már felébredtem, de az csak egy újabb álom volt, és az sem volt jó.
Talán nyolcadszorra sikerült felébredni.
Na, most ezt képzeld el úgy, hogy még huszadszorra sem ébredsz fel, és közben egyre rosszabbul érzed magad, ahogy éppen meghalsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!