Ha valaki egyszer meghal az soha többé nem létezhet?
Vagy mégis?
Hol lehet az igazság ❓❓
Sajnos nem.
Annyi könnyítés lehetséges, hogy az utódokba átmegy némi örökítőanyag, így elvben egy kis részünk "megláthatja" a távoli jövőt.
De ez ugyebár kétes vigasz.
Egyébként semmi nem indokolja a természetben, bárminek az öröklétét, a legkisebb anyagi részecskéktől eltekintve, melyek újrahasznosulnak.
Az élőlények leszerepelt működtető programja egyáltalán nem fontos a világegyetemben, semmire nem jó.
Az utódoknak mindig van már másik, mire a szülő eltávozik, így az ő szoftvere már felesleges, és nem is telepíthető sehová sem újra. Módja sem lenne természetesen. Természetellenesen sem.
Halál után semmit nem szoktam érezni, de amikor ifjabb koromban kerékpárral fejreálltam és koppantam az aszfalton, abban a pillanatban pattantam is fel.
Legalábbis azt hittem, de mások szerint ott voltam elterülve valameddig.
Azt a semmit képzeld el, amikor leáll a processzor.
Nem olyan, mint az alvás.
Nincs semmi.
Ilyen lesz a halál is.
Egy nagy semmi.
Csak abból már nem állunk fel.
Kedves Kérdező!
Ki vagy te? Melyik személyiségrészeddel azonosítod magad? Ez nem szőrszálhasogatás. Ui. sajnos enélkül a pontosítás nélkül nem tudunk neked szabatos uakkor pontos választ adni a kérdésedre.
Egy liter pezsgőtől alkoholmérgezés? 12 % az erőssége. 🤔
Senki sem tudja biztosan megmondani neked azt, hogy mi van a halál után. Az ember halandóságába képtelen beletörődni. A vallások kínálnak erre vigaszt. Örökké élhetsz, ha a dogmáikat követed. Ezeket mind emberek alapították.
Senki sem tudja biztosan megmondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!