A Turáni átkot a magyarok mikor fogják megtörni és hogyan?
Szerintem most érhet körbe. Ugye létrehozták szent táltosaink, mert Szent István a nyugathoz akart tartozni. Most Doktor Orbán Viktor miniszterelnök úr el akar szakadni a nyugattól.
Szerintem mindez azt jelenti, hogy az átok végén tartunk. Most a nép döntheti el, hogy mit akar igazából és nem egy ember fog dönteni helyette.
Most lehet az idő a legkedvezőbb a megtörésére.
Először:
Ami nagyban van, és a kollektívben azt mindenkinek egyénileg kell megoldani. Saját magában. NEM a másikban. Nem észt osztani, hogy így meg úgy kéne a másiknak. Ha mindenki a maga részét megcsinálja, akkor nincs kinek szólni, meg nincs kit kioktatni, hiszen ő is megcsinalja a maga részét. Meg aki tényleg a sajat dolgávak foglalkozik, nem azt nézi hogy a másik megcsinálta-e vagy sem, hanem a maga részének megoldása lefoglalja.
De mit kell megoldani mindenkinek saját magának?
A szélsőséges fekete-fehér gondolkodásmódot. Hogy valami vagy ez vagy az. Szürke nincs. Pedig ez lenne a lényeg. Hogy meglegyen a közép. De nem politikailag, hanem az emberekben belül, mindenki sajat magában talalja meg, és AZT ÉLJE.
Ne azt lássa hogyha valami nem fej akkor írás, ha valami nem íras akkor fej, hanem a pénzérmét lássa, hogy a fej is meg az íras is ugyanannak a pénzérmének a része.
A világ dualis, és van benne rossz-jó, szep-csúnya, de nem az a lenyeg, egyik vagy másik mellett döntsünk és akkor amelyiket nem döntöttük azt kiiktassuk örókké a világból meg magunkból, mert NEM LEHET kiiktatni. Ha megpróbálod, vissza fog jönni hozzád mint a bumeráng.
Azt kell észrevenni ami a 2 ágat, a dualis párt összetartja, mozgatja, létrehozza.
Nem a dualitas ellen küzdeni, hanem megfigyelni, és megismerni mind a 2 részét.
En legalabbis igy gondolom..
"Nyugodtan megfeledkezhetünk tehát a turáni átok legendájáról: történelmünket egyáltalán nem az örökös belső küzdelmek jellemzik. Politikai és kulturális széthúzás ugyan manapság is tapasztalható, akárcsak más országokban, de kizárólag rajtunk áll, hogy csökkentsük és elviselhetővé tegyük."
Brüsszelben a legtöbb ország képviselői félreteszik az ellentéteket, amikor a saját hazájuk érdekeit kell nézni. A kivételt ismerjük, sokan mások csodálkoznak is rajtunk. Úgyhogy kár volt ide a politikát bekeverni, hogy ez kinek a hibája.
Nem illik politikai nézetekkel betolakodni olyan témába, ami politikamentes (nem én kezdtem).
6-os
Mennyire igaz.
Genetikailag is magyarok már kihaltak rég.
Már mióta nincs húzott szemünk ,mint pl:mongolok.
Teljesen elveszítettük a népi jellemzőinket.
5 és 6 Ezek rendkívül érdekes hozzászólások. Mi volt az eredeti vallásunk a táltos hagyomány mellett? Én valahol olvastam, hogy már addig is keresztények voltunk, csak nyilván nem nyugati keresztények, meg nem is bizánciak, hanem mások.
És igaz az, amit egyes kutatók mondanak, hogy ha nem vesszük fel a nyugati kereszténységet, akkor megszállták volna az országot? Hogyan létezhetett volna az ország egy ilyen környezetben, hogyha nem vagyunk nyugati keresztények? Bár ugye, állítólag még az országunk is csak akkoriban jött létre, erről szól a nemzeti ünnep. Hát, ez nagyon érdekes téma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!