Az alpesi hegyek sokkal több energiával rendelkeznek, mint a magyarországi dombok, hegyek?
Nagyjából erről van szó, az energia fizikai fogalmát a spiritualizmus / ezotéria elferdítette, saját fantazmagóriás céljaira, hívőinek agymosására.
Nem feltétlenül rosszindulatból, ezt a tudatlanság és/vagy mentális képzetek hozzák magukkal, amikor a Mónika Show ismétlésében is ilyen jósok és "látó emberek" jelennek meg, halandzsákat nyomnak le, amit ők őszintén hisznek.
Mert ilyen agymosások sajátja egyébként is, ahogy egyre mantrázza magának egy csoport, annál jobban beleélik magukat, elhiszik a hülyeséget.
A hitleri nácizmus is hasonló, tömeges agymosás volt például.
Vallások is mind agymosás lényegében.
Holott az energia, mint fizikai fogalom nagyon alaposan kutatott, mára tisztázott gyakorlatilag.
Spiritisztáknak és ezoterikusoknak talán valami más kifejezést kellene találni a misztikus kitalációk körülírására, mert ezzel az "energia dologgal" tényleg már csak nevetségesé teszik, lejáratják magukat. Persze, mindig lesznek vevők is a határtalan butaságra, a dolgok jelen állása szerint.
Úgy értettem a kérdést, hogy vannak olyan helyek, ahol több energia van. Az energia nem csak fizikális lehet. De értem én, hogy mire akarsz kilyukadni.
Ha átfogalmazást említed, akkor csak abba gondolj bele, hogy amikor felkelsz, akkor nem mondtad még, hogy tele vagy energiával, vagy amikor fáradt voltál, sosem mondtad, hogy nincs energiád? Vagy az akkor milyen energia? Ilyen erővel ezt nem kéne ugyanúgy átfogalmazni?
"A hitleri nácizmus is hasonló, tömeges agymosás volt például."
Mert manapság szerinted nincs ugyanúgy agymosás? Ugyanolyan agymosás megy, csak sokkal több "Hitler" van. Ezt átvitt értelemben mondom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!