Az ezoterikus gondolkodás szerint megtörténhet az, hogy egy embert valami természetfeletti hatalom támogat, és ezáltal nagy előnyhöz jut az életben?
Példa:
"Ezt mondja az ÚR fölkentjének, Círusnak, akinek erősen fogom a jobb kezét, népeket terítek le előtte, és királyok övét oldom meg, kitárulnak előtte az ajtók, nem maradnak zárva a kapuk: Én megyek előtted, a rögös utat elegyengetem, az ércajtókat betöröm, és a vaszárakat leverem. Neked adom a sötétség kincseit, az elrejtett drágaságokat, hogy megtudd: én vagyok az ÚR, aki téged néven szólított, Izráel Istene. Szolgámért, Jákóbért, választottamért, Izráelért szólítottalak neveden; nagy hírnevet szerzek neked, noha nem ismertél." (Ézs 45,1-4)
Is it true that Adolf Hitler was injured in a gas attack as a soldier and fell into a coma?
Answer (gép fordítás):
Hitler katonai szolgálatának történelmi háttere
Adolf Hitler katonaként szolgált a Bajor Tartalék Gyalogezred 16-ban az első világháborúban. 1914 augusztusában vonult be, és a nyugati frontra osztották be, ahol számos csatában vett részt, köztük a somme-i csatában. Katonaélményei jelentősen befolyásolták későbbi politikai ideológiáját és vezetési stílusát.
Sérülés gáztámadásból
1916. október 7-én, a somme-i csata során Hitler valóban megsérült egy gáztámadásban. Mustárgáznak volt kitéve, ami átmeneti vakságot és egyéb egészségügyi problémákat okozott. Ez az eset akkor történt, amikor ezred hírnökeként szolgált, és ez a szerep gyakran veszélyes helyzetbe sodorta a frontvonalban.
Kóma és kórházi kezelés
A gáztámadást követően Hitlert a németországi Pasewalk-i katonai kórházba evakuálták. Bár bizonyíték van arra, hogy súlyos tüneteket szenvedett a gázexpozíció miatt, beleértve az átmeneti vakságot, nem pontos azt állítani, hogy kómába esett. Ehelyett több hetet töltött a sérüléseiből való felépüléssel, mielőtt 1917 elején visszaengedték az aktív szolgálatba.
------------------
Top 3 Authoritative Sources Used:
1. “Hitler: A Biography” by Ian Kershaw This comprehensive biography provides an in-depth look at Adolf Hitler’s life, including his military service during World War I and the impact of his experiences on his later actions.
2. “The Rise and Fall of the Third Reich” by William L. Shirer This historical account offers detailed insights into Nazi Germany’s history and includes references to Hitler’s early life and military career.
3. “Adolf Hitler: The Definitive Biography” by John Toland This
12.
De ez valószínűleg csak konteó, hogy kóma miatt lett volna agykárosodása.
Akik olyan kómába esnek, hogy oxigénhiány miatt károsodik az agyuk, közülük állítólag minden 10. esetben léphet fel halálközeli élmény, melynek során Szent Pétertől kap instrukciókat, vagy mindenki a saját kedvenc szentjétől.
(Nekem például Szent Péterrel lesznek problémáim, mert nem szimpatizál a Gyakori Kérdéseken tanúsított hozzáállásommal.)
Ami a lényeg, aki ilyen látomásokból visszatér, ő már nem lesz ép ember, még annyira sem, mint Hitler, akinek már alapból is voltak mentális problémái.
Sőt, ilyen visszatért emberek gyakran hívővé válnak még akkor is, ha előtte istenkáromló volt és arról ismered meg, hogy állandóan a "szeretetről" papol és mosolyog a bajusza alatt, mert ő már tud valamit, azt képzeli. Holott semmi nem volt, csak egy kóma volt.
#12: milyen forrásod van Hitler szónoki képességeiről?
Ugye van más, mint hogy Rudolf Steiner azt mondta...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!