Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Hogy lehet, hogy egyesek...

Hogy lehet, hogy egyesek komolyan tudnak hinni olyan dolgokban mint a ✨lélek szerződés✨?

Figyelt kérdés

A spirituális dolgokba vetett hitem azt hiszem ennél a szonal szokott szertefoszlani (már az a kevés,ami van). Mennyire kell egybitesnek lenni ahhoz, hogy valaki komolyan gondolja, hogy a lelkünk önként valasztana olyan sorsokat ahol pl megeroszakolnak,eveken át terrorizalnak stb

Még ha nagyon távolról nezem, hogy a felsőbb én majd tanul meg fejlodik belőle még akkor sem vagyok képes ezt befogadni

okt. 4. 05:34
 1/9 anonim ***** válasza:
50%
Kérdező, van aki a kormánynak is hisz. Ezek után nincs több kérdésem.
okt. 4. 06:03
 2/9 Grimfox ***** válasza:
68%

Annyira nem nehéz az okát megfejteni. Aki ilyenben hisz, az szereti azt gondolni, hogy az élete nem volt hiábavaló, hogy valahol előrébb jutott, és a szenvedés, amin keresztülment egyszer értékes tapasztalattá válik. Az, hogy a lélek ezt önként választja segít abban, hogy ne másokat hibáztasson, és emiatt ne merüljön önsajnálatba.

Én sem hiszek ebben, de a miértjét egész jól meg lehet érteni.

okt. 4. 11:42
 3/9 Szervizmérnök úr ***** válasza:
13%

Belemagyaráznak mindenféléket, még a mesterséges intelligenciával is alig tudtam szót érteni:

- Is there a spiritual soul contract?

- Why do some people believe in spiritual soul contracts?

Csak hajtogatja a hülyeséget ez is.

Próbáltam lényegre törni:

- What is the evidence for a spiritual soul contract?

Végre magához tért (gépi fordítás):

------------------------------

Mi a bizonyíték a spirituális lélekszerződésekre?

A spirituális lélekszerződések fogalma elsősorban metafizikai hiedelmekben és spirituális filozófiákban gyökerezik, nem pedig empirikus tudományos bizonyítékokban. Íme a lélekszerződések gondolatát körülvevő szempontok kibontása:

1. Filozófiai és spirituális alapok

A lélekszerződések fogalmát gyakran tárgyalják különféle spirituális hagyományok, köztük a Kabbala, a New Age, spiritualitás és más metafizikai keretek között. Ezek a hagyományok azt sugallják, hogy a lelkek beleegyeznek bizonyos tapasztalatokba, mielőtt a Földre inkarnálódnak, hogy elősegítsék a növekedést és a tanulást.

Sok spirituális gyakorló úgy gondolja, hogy ezek a megállapodások segítenek az egyéneknek eligazodni életük feladatai, kapcsolatai és kihívásai között.

2. Anekdotikus bizonyítékok

Az elmúlt életükben regressziós terápián vagy spirituális olvasmányokon átesett egyének személyes vallomásai gyakran idéznek olyan élményeket, amelyek összhangban állnak a lélekszerződések fogalmával. A páciensek beszámolhatnak kapcsolataikkal vagy életük kihívásaival kapcsolatos belátásaikról, amelyeket más lélekkel kötött születés előtti megállapodásoknak tulajdonítanak.

A hipnoterapeuták és a pszichológusok gyakran megosztanak olyan történeteket, amelyekben a kliensek felidézik a szellemi vezetőkkel való interakciókat vagy a születés előtti életútválasztás emlékeit.

3. Pszichológiai perspektívák

Egyes pszichológusok a lélekszerződések gondolatát vizsgálják, hogy az egyének megértsék élettapasztalatait. Ez a perspektíva azt sugallja, hogy a kapcsolatok és a kihívások egy nagyobb terv részeként való szemlélése kényelmet és értelmet nyújthat, még akkor is, ha hiányzik az empirikus érvényesítés.

A terápiás folyamat néha arra késztetheti az egyéneket, hogy felhatalmazzák magukat azáltal, hogy küzdelmeiket egy előre meghatározott szerződés részeként fogalmazzák meg, amelynek célja a személyes növekedés.

4. Az empirikus bizonyítékok hiánya

A spirituális irodalomban a lélekszerződéseket körülvevő gazdag narratíva ellenére nincs tudományos bizonyíték a létezésük alátámasztására. Az elképzelések nagyrészt szubjektív tapasztalatokon alapulnak, nem pedig mérhető jelenségeken.

A kritikusok azzal érvelnek, hogy empirikus adatok nélkül a koncepció spekulatív marad, és óvatosan kell megközelíteni.

Összefoglalva, míg sokan anekdotikus tapasztalatokon és filozófiai kereteken keresztül találnak személyes jelentőséget a lélekszerződések gondolatában, nincs tudományos bizonyíték a létezésük alátámasztására.

okt. 4. 16:06
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Szervizes, ha nem tudod a választ a kérdésre, inkább ne válaszolj. Úgy bűvölöd a mesterséges intelligenciát a válaszért, mint a jósok a gömböt, és ugyanolyan random válaszok jönnek ki belőle.
okt. 4. 16:38
 5/9 anonim ***** válasza:
0%

Az, ha valaki tudatosan szembeforul az Istennel és az ő akaratával, annak következményei lehetnek. Nem Isten büntetése, mert ő elkészíti a legjobb utat az embernek. Ez következmény, amit magunknak okozunk.

én példáúl tudtam jól, hogy az nem isten akarata, hogy én kábítószerezzek. aztán meg csodálkoztam, hogy a padlón fekve elvonási tünetekkel gyötrődve drogfüggőként az jár a fejemben, hogy ki kellene nyírnom magam.

De még amikor a legmélyebben van is az ember , mint, ahogy engem is a saját hülye döntéseim következménye sodort az öngyílkosság határára mindenféle testi lelki kínokat átélve, akkor is van remény.

Az ilyen pillanatokban pedig jó az, ha az embernek van annyi ismerete Istenről és Jézusról, hogy tudja, bűneit, rossz és önző döntéseit megbánhatja. Én kértem a kegyelmet, könyörögtem az úrhoz, mint halálraítélt. És akkor éreztem. Egyedűl voltam, de jelenlétet éreztem. Társaságot éreztem, ami azóta is mindig velem van. És tudtam, hogy soha többé nem leszek egyedül.

Kimászva a gödőrből hirdetem, hogy van az Isten. Jézus létezik, szeret, megbocsátja a megbánt bűnöket. És hogy a füvescigi még nem a vég, de lehet a vég kezdete, ahogy az alkohol, szerencsejáték, dohányzás is.

És engem nem erőszakoltak meg. Nekem a lelkemet kínozta valaki. Ez a valaki még egy ollót is belevágott a karomba. Ez a valaki megcsalt, elárult, kisemmizett. Ez a valaki a két legféltettebb kincsemet vitte tőlem el. De van megbocsátás.

Ez a valaki a volt nejem. Egymást kínoztuk. De nem szándékosan, hanem szerelemből. Az volt a sorsunk, hogy két ártatlan léleknek nyissunk kaput erre a világra. Ők itt vannak és általuk szép ez a világ.

Ha pedig nem lenne megbocsátás, akkor a világ szörnyű hely lenne. A megbocsátást pedig csak akkor tudjuk gyakorolni, ha ártanak nekünk. Ez az igazi döntés. Szabadon dönthetünk, hogy gyűlöljük-e azt, aki nekünk ártott, vagy pedig megbocsátunk neki.

Amíg pedig ebben dönthetünk szabadon, addig nincs semmi kőbe vésbe.

okt. 4. 23:36
 6/9 A kérdező kommentje:
5# és ez most kit érdekelt amúgy?
okt. 5. 12:03
 7/9 anonim ***** válasza:
50%
te is szerződő fél vagy nemdebár
okt. 5. 19:21
 8/9 A kérdező kommentje:
Én ugyan nem. Biztos hogy nem valasztottam volna ezt az eletet, idegrendszert,sorsot amit kaptam
okt. 5. 21:05
 9/9 anonim ***** válasza:
34%

5-ös vagyok!

Ez nem téged érintett.

De csak itt érint meg valakiket, akinek szüksége lesz rá majd napok, hetek, hónapok múlva.

Gondoltam lehet értelmet is adni egy fárasztó kérdésnek tapasztalat átadásával. És így beteljesül a látomás.

okt. 5. 21:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!