Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Lehet összefüggés egy családba...

Lehet összefüggés egy családban való tragédiák és aközött, hogy valaki ördögi dolgokkal foglalkozott?

Figyelt kérdés

Van egy ismerősöm, aki ilyen sátáni dolgokkal foglalkozott.

Méghozzá komolyan.

Na, de a lényeg: meghalt az apja, betegségben. Kb. 2 év múlva az anyja is beteg lett, és ő is meghalt.

Ami a srácot illeti, nála mentális zavart diagnosztizáltak, nem is tud akárhol dolgozni.

Jelenleg a testvérével él, ő tartja el.

Lehet összefüggés aközött, hogy sátánizmussal foglalkozott, és annak lett ez a következménye, vagy attól függetlenül is történhettek vele ezek?

szept. 1. 11:41
 1/10 anonim ***** válasza:
62%
Anélkül is talán, de inkább valamilyen mágiát praktizált.
szept. 1. 12:10
 2/10 A kérdező kommentje:

Érdekes. Ezen nemrég gondolkodtam, mert úgy tűnik, nemrég megint elkezdett ezekkel a dolgokkal foglalkozni. Bár, ő szerintem bele sem gondol, hogy a családját ért szerencsétlenségek és a sötét, okkult dolgai között lehet összefüggés.

Arra jutottam, hogy kerülnöm kellene ezt az embert.

szept. 1. 12:13
 3/10 Szervizmérnök úr ***** válasza:
41%

"Ami a srácot illeti, nála mentális zavart diagnosztizáltak"

Pontosan azért kezdett foglalkozni sátánista dolgokkal, mert nem tiszta agyilag, ott a bizonyíték, a diagnózis formájában. Ez persze általában jellemző, mentálisan problémás emberek fejében vannak különféle fikciók.

Mivel ez nem a valóság, csak az ő fejében van, értelemszerűen nincsenek "ördögi dolgok" és a kérdésben vázolt összefüggések sem.

Hasonló eseteket én is ismerek, nem is egyet. De ha csak az ezotériás hívő osztálytársam tekintjük, különösebben nem kell kerülni, nem árt.

Hajléktalan kóborként az utcán jól elvan, találkozunk néha.

szept. 1. 12:59
 4/10 A kérdező kommentje:

Ez a szkeptikus álláspont.

szept. 1. 13:02
 5/10 Szervizmérnök úr ***** válasza:
22%

4.

Volt egy kérdés: "Lehet összefüggés aközött, hogy sátánizmussal foglalkozott, és annak lett ez a következménye, vagy attól függetlenül is történhettek vele ezek?"

Mivel nem volt arra megkötés, hogy csak igennel szabad válaszolni, az én válaszom:

- Röviden: nem, avagy teljesen független események.

- Bővebben arra is utaltam a sorok között (ami nagyon gyakori jelenség), hogy a nem létező "dolgokban" hívők általában keverik az ok és okozatot sajnos. A valóságban előbb vannak a mentális bajok, majd annak okán jönnek a különféle képzetek, hiszen ez logikus is.

Manapság ez a "szkeptikus" kifejezés nem a legjobb szó az adott kontextusban, ha szó szerint tekintve valamennyire helytálló is.

A nyugati kultúrákban az emberek többsége nem hisz már ördögi dolgokban (meg általában, ami csak szövegelés, minden kézzelfogható alap nélkül).

Ez szimplán realizmus inkább.

Még itt az Ezotéria szekcióban is vannak kérdések, ahol 10 válasz közül 7-8 negatív. Realista.

Magam is inkább realistának nevezném és fizikusnak (nem fizika "hívő", az is vicc, hiszen ez nem hit, hanem tudás), amellett valamilyen értelemben az emberi pszichológia is egyik területem, összesküvés-elméletek, álhírek terjedése, ilyesmi.

szept. 1. 14:03
 6/10 anonim ***** válasza:
64%
Szerintem lehet összefüggés, hogyha lehet, akkor kerüld el ezt az embert szerintem is.
szept. 1. 17:33
 7/10 anonim ***** válasza:
54%
Az előző vagyok, és ha lehet, akkor beszéld le ezekről a negatív dolgokról. Hogyha nem tudod lebeszélni, akkor ha lehetséges, kerüld el. Így teljes, amit az előző hozzászólásban akartam írni.
szept. 1. 17:36
 8/10 anonim ***** válasza:
60%

Ez ilyen oda - vissza működő dolog lehet itt.

Bizonyára eleve nem volt százas mentálisan az ürge, mivel volt valami defektje, így nyilván a negatívabb dolgok foglalkoztatták. Az meg szintén tény, hogy az ártalmas entitások a pszichésen megbillent embereket könnyebben megkörnyékezik. Hogy ennek mennyi köze van a családi tragédiáihoz, az rejtély, de elképzelhető esetleg, hogy valami negatív csatornát megnyitott. Nos, ha hiszünk mondjuk az imák segítő, gyógyító erejében, ugyanúgy működhet mindez az energia ellenkező irányba is.

szept. 1. 19:28
 9/10 A kérdező kommentje:

Nem tudom róla lebeszélni. Amióta ismerem, őt világ életében vonzották ezek a sátáni, okkult dolgok. Volt köztünk konfliktus is emiatt.

Szóval inkább elkerülöm.

"Az meg szintén tény, hogy az ártalmas entitások a pszichésen megbillent embereket könnyebben megkörnyékezik."

Ez mondjuk logikus. De még egy érv amellett, hogy a pszichésen nem okés embereket jobb ha elkerülöm.

szept. 2. 00:15
 10/10 anonim ***** válasza:

Ha spirituális magyaráztnál kell ,hogy maradjak akkor ez karma.

Ha materalista szemléletből akkarok választ adni akkor balszerencse.

Nem hinném ,hogy van köze a kettőnek.

A sátánizmus ill a hozzá kapcsolt gyakorlatok is ,csak egy szemléletből származik ez is egy filozófia ,amihez hagyományt:rituálék,szertartások valami célal,erőnövelő gyakorlatok lett társítva és kész.

szept. 4. 15:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!