Miből érzem azt meg, hogy ki milyen ember?
Az emberek általában azt mondják, hogy ne ítéljünk külsőre, viszont szubjektív véleményem az, hogy én viszonylag elég nagy pontossággal meg tudom állapítani már külső alapján is, hogy ki milyen ember. Ami egyébként furcsa, hogy már egy ideje "érzem" is. Nem teljesen a kisugárzást, mert a kisugárzás leginkább a testbeszédet jelenti. Hanem, hogy is mondjam, mintha valami áramlana az emberből kifelé. Nehéz megfogalmazni, hogy mi ez. De ha jól emlékszem, volt, akinél a hányinger is rámjött, olyan undorító volt, amit árasztott. Ezáltal viszonylag könnyen meg tudom állapítani, hogy valaki romlott lélek-e vagy sem.
Rájöttem arra, hogy ez valami egyedi képesség, mert mások ezt nem látják. Pontosabban fogalmazva: én másként látok egy embert. Ha valakiről megmondom, hogy "már a szeme sem áll jól, és XY dologra képes", ugyanazt az embert más nem így làtja. Nem látja rajta azt, ami rossz, a kisugárzását sem érzi.
A kérdésem az, hogy miért alakult ez ki nálam. Azt olvastam az ismert blogger, Mark Manson egyik könyvében, hogy a bántalmazott emberek (én az vagyok), jobb emberismerők, mivel náluk ez a túlélés eszköze.
Ösztönösen fejleszthettem volna ki ezt a képességet?
A másik kérdésem pedig az, hogy miként tudnám ezt a képességet fejleszteni, hogy pontosabb jóslatokat tudjak tenni az emberekről?
Itt az a baj hogy nem csak elsőre ne ítélj hanem egyáltalán ne ítélj!
Ki vagy te, hogy ítélkezel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!