Ez mit jelent konkrétan?
Na én ebből semmit sem értek. Kérlek, fogolmazd át. Reggel kicsit nyitottad ki a szemedet? Nem teljesen? :)))))))
"mintha valamilyen hangot adtam volna ki"-ezt nemértem. Hangot adtál ki, nem tudod milyet, és még biztos sem vagy benne...
"hogy halljanak meg engem"- az első dolog amikor reggel felébredsz, hogy ordibálni kezdesz tudasd a családdal, hogy felébredtél, vagy most mi is van?
Fogalmazz valahogy másképp, mert így az egész egy nagy értelmetlen zagyvaság lett. Bocsi.
Reggel mikor kinyitottam a szemem egyszerre mintha még alvásban is lettem volna a valóságban.
És mintha a lányom hangját is hallottam a lakásba meg a feleségemét is de közben mégse voltak itt.
Mintha kicsit keveredett volna a valóság és az álom.
Az álmomba került az ami körülöttem volt.
Ami a valóságban volt mégsem volt hanem csak lehet , hogy valami képzelet vagy egy álom határ közti rész vagy hogyan fogalmazzak.
Meg mintha magamon is próbáltam volna erőlködni , hogy erősebben próbálnék kiabálni csak valahogy mintha az álom vagy valami más vissza húzott volna vagy erősebb lett volna rajtam a hatása.
Mint egy álomparalízis?
Az alvásparalíziskor a tested lebénul, nem tudsz mozogni, nem kapsz levegőt, nem tudsz megszólalni sem, néha még halucitációkkal jár.
Az általad leírt nem alvásparalízis, hanem valamilyen álom-ébrenlét keveredése lehet. Elég fura. Lám valaki okosabb meg tudja-e fejteni ezt az állapotot...
Ja, és most már meg lehet érteni, hogy mit is akarsz :))))))))
A leírásod alapján nehéz egyértelműen megállapítani, hogy mi történt, de néhány lehetőséget megvizsgálhatunk. A leírt élmények lehetnek alvási vagy éberségi állapotokból adódó érzetek, hallucinációk vagy érzelmi hatások eredményei. Itt néhány lehetséges magyarázat:
1. **Hipnagóg hallucinációk:** Ezek olyan érzések, amelyeket az alvás vagy ébredés közötti állapotban tapasztalhatsz. Ilyenkor a valóság és az álom határai elmosódhatnak, és különböző érzetek vagy hangok tapasztalhatók. Ez magyarázhatja azt, ahogyan a hangokat észlelted.
2. **Alvajárás vagy szomnambulizmus:** Ha egyesek alvás közben járkálnak vagy mozognak, előfordulhat, hogy alvás közbeni élményeket vagy hangokat tapasztalsz. Ezek az élmények lehetnek összefüggésben a számodra furcsának tűnő hangokkal vagy érzetekkel.
3. **Éberségi hallucinációk:** Az éberségi állapotban is tapasztalhatunk hallucinációkat, például stressz, alváshiány vagy egyéb mentális állapotok következtében. Ezek a hallucinációk átmenetiek és nem mindig kapcsolódnak konkrét külső ingerekhez.
4. **Érzelmi hatások:** Bizonyos érzelmi állapotok vagy stressz is kiválthatnak olyan érzeteket, amelyek nem feltétlenül kötődnek a külső valósághoz.
Fontos megjegyezni, hogy a pszichológiai vagy érzelmi tényezők, az alvászavarok és más egészségügyi problémák is szerepet játszhatnak az ilyen élményekben. Ha ezek az érzetek rendszeresen jelentkeznek, vagy aggodalomra adnak okot, érdemes lehet konzultálni egy szakemberrel, például egy pszichológussal vagy orvossal, hogy további értékelést és tanácsot kapj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!