Akik ismerik Sri Chinmoy tanításait és esetleg követik is, írjatok, melyik fényképét kell nézni? A "Meditáció" című könyvében írta, hogy a fotóját kell nézni, pl meditáció közben, de konkrétan melyiket?
Megtaláltam azokat a részeket:
"A meditáció legjobb formája akkor jön, ha belépsz a tudatomba, miközben azt a képemet nézed, amit nagyon magas tudatállapotomban készítettek rólam. Miközben a képemre meditálsz, nem kell gondolnod semmire."
"Ha ránéztek egy fára, eggyé váltok a fa tudatával. Ha megnéztek egy virágot, eggyé váltok a virág illatával. Hasonlóképp, ha a magas tudatállapotomban rólam készített képet nézitek, eggyé váltok belső isteniségemmel és valóságommal."
"De bizton állíthatom, hogy egy olyan kép, amely nagyon magas tudatállapotomban készült rólam, amikor teljesen egy vagyok a Supreme-mal, nem fizikai testemet vagy emberi személyiségemet tükrözi. Nem Chinmoy Kumar Ghose-t ábrázolja. Amikor a tanítványaim a képem előtt meditálnak, úgy érzik, hogy nem énelőttem, hanem valódi Gurujuk, a Supreme előtt meditálnak. A Supreme az örök Guru – az én Gurum, a te Gurud, mindenki Guruja. De azok számára, akik hisznek bennem, én képviselem Őt egy személyes, megközelíthető formában, éppúgy, ahogy más mesterek is képviselik a Supreme-ot a saját tanítványaik számára. Tehát amikor a képemre meditáltok, kérlek ne úgy gondoljatok rá, mint egy emberi lény fényképére. Arra a megvalósításra és tudatra gondoljatok, amit a kép megjelenít. A tanítványaim számára legalábbis, a képem olyan valakit ábrázol, aki egységet ért el a Legmagasabbal. Ha bárki valódi áhítattal és törekvéssel koncentrál a képemre, segítenem kell neki. Az egyetlen oka annak, hogy itt vagyok a földön az, hogy szolgáljam az emberiséget."
Nem tom, elolvastam, de nem ezt olvasom.
"Tehát amikor a képemre meditáltok, kérlek ne úgy gondoljatok rá, mint egy emberi lény fényképére."
Az a lényeg, hogy emberre gondolj.
Minden átjött neked, csak az üzenet nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!