Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Az eredeti ezoterikus tanításo...

Az eredeti ezoterikus tanítások alapján hogyan kell értelmezni azt, amikor valaki megnyeri a lottót?

Figyelt kérdés

Bevonzotta?

Le volt determinálva, hogy megnyeri?

Vagy lehet vétlennek is lehet nevezni?

2023. dec. 16. 19:25
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Ezotéria nem várható egy nyomorgó éhező embertől. Ezért lényeges, hogy meglegyen az anyagi háttér. Lottó ötös nem kell a jó élethez.
2023. dec. 17. 04:03
 12/21 anonim ***** válasza:
75%

"De megnézném én ha ezek közül a nagy tanítók közül valamelyik milliárdos családba született volna vagy kipróbálhatná a luxus életet, akkor is károsnak ítélte volna e meg az anyagi javakat 😅😆"

Buddha például pont "milliárdos" (=nemesi) családba született, és mégis az aszkézist választotta.

2023. dec. 17. 07:10
 13/21 anonim ***** válasza:
29%

Jaj tudtam hogy rögtön ezt az egy példát felhozza valaki

Egyrészt ez nem bizonyított, adam és eva jellegű sztori kb

Másrészt egy fecske nem csinál nyarat

2023. dec. 17. 07:16
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Buddha herceg volt, azaz a kiralyi poziciojat cserelte a semmire.
2023. dec. 17. 07:40
 15/21 Grimfox ***** válasza:
59%

Osho eleve nem volt egy tiszta életű ember, ha jól emlékszem az életrajzára. Tudott jól hangzó dolgokat írni.

Ha milliárdos családba születik, szinte semmi esélye, hogy nagy tanítóvá váljon, pláne manapság. Csecsemőkortól azt az ideát nevelik belé.

Viszont ha valaki tényleg elér oda, hogy nagy tanítóvá, tiszta életet élővé váljon, azt nem fogja érdekelni, hogy kipróbálja a luxus életet. Ha másért nem is, akkor azért, mert egy életet áldozott rá, hogy oda eljusson. Egy kemény élet termését eldobni pár év luxusért kevés embernek nem sértené az öntudatát, büszkeségét.

2023. dec. 17. 15:22
 16/21 anonim ***** válasza:

Hallottam valami olyasmit, hogy egy Zen mester azt mondta, hogy:

Achieving enlightenment is easy. Keeping it is very very difficult.

2023. dec. 17. 15:38
 17/21 Grimfox ***** válasza:
59%
Sohasem hallottam még ilyet buddhistától. A megvilágosodás állapotát általában úgy írják le, hogy teljes szabadság minden földi köteléktől, és kísértéstől. Pont ezért, mert nem érez kísértést, nem is nehéz megtartani. Ezt persze csak kívülállóként mondom az alapján amit eddig olvastam.
2023. dec. 17. 15:44
 18/21 anonim ***** válasza:

# 15:22

Az integrál szemlélet foglalkozik azzal, hogy lehet valaki tudatában annak, hogy minden egy, lehet tudja úgy a világot élni, hogy nem gondol róla semmit, lehet elérhető számára az az állapot, ami "teljes szabadság minden földi köteléktől, és kísértéstől". Attól még simán lehet pl. egocentrikus, amit a világban punci és pénzmágnesként valósít meg. Vagy simán lehet neurotikus vagy akármilyen személyiségzavaros is.

https://www.youtube.com/watch?v=OPywT6TsfW8

Vannak legendák indiai barlangokban felébredett jóga tanítókról, akik a nyugati világban simán elbuktak.

2023. dec. 17. 16:30
 19/21 Grimfox ***** válasza:
38%

Számomra ez elég ellentmondásos így. Ha megtapasztalja a kötöttségek nélküliséget, amit úgy ér el, hogy ezeket felszámolja, miért vágyna vissza ebbe az állapotba?

A jógi tanítós dolgot viszont simán el tudom képzelni. A jógi is csak ember, még ha messzire jutott is.

2023. dec. 17. 16:43
 20/21 anonim ***** válasza:

Grimfox!

Nem tudom :) Érd el azt az állapotot és majd megtudod :)

Csak úgy gondolom, hogy ha nyugis körülmények között meg tudod tapasztalni a szamádi bizonyos szintjeit, nem biztos, hogy meg tudod tartani, amikor éppen megcsíp egy darázs.

2023. dec. 17. 16:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!