Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Hogyan manifesztáljak jobb...

Hogyan manifesztáljak jobb életet??

Figyelt kérdés

2023. dec. 16. 16:56
1 2
 11/18 Grimfox ***** válasza:
A mai felszínes ezotéria gyakorlatilag arról szól, amit leírtál. Semmi valódi ezotéria nincs benne. Sajnos sok ismerősöm fél lábbal ebben áll. Bár ők azért a komoly részét is értik. Nehéz határt húzni a cukormáz, és a valódi filozófia között.
2023. dec. 17. 16:39
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ezzel én is így vagyok. Mari néni, meg Zsófika a 8.-ról azt hiszi, hogy jó konzumidióta, a semmibe mutató életével majd hirtelen csodák sorozatával beüt náluk a Kánaán. Az igazi spiritualitás egy komoly életforma, nem divat. Viszont köze sincs ezekhez a már-már közveszélyes ámokfutókhoz. A történelemben is mindig azokhoz húztak az emberek, akik könnyű meggazdagodást, munka nélküli jólétet ígértek.

Én meg azt mondom, hogy az élet egy olyan játék, ahol semmi sem az aminek látszik, nem azok a játékszabályok amiket gondolunk, és nem az lesz a győztes, akit gondolunk.

Azért megkérdezném ezt a sok divat ezós észlényt, hogy valójában vállalják-e az emberi élet velejáróit? Mondjuk a szomorúságot, az előítéletességet, a becstelenséget, az árulást stb. Mert az van, hogy minden de minden ember részei ezek is. Ezt aki el akarja fedni holmi kamu optimizmussal azért hogy nek jó legyen, az ki is esett a kosárból. Kamu videók, kamu könyvek, kamu jólét, kamu jópofi, kamu emberek... Óóó hát igen, minden egy célért: hogy nekik csodálatosan jó és egyszerű életük legyen, szeressék őket, dőljön a pénz, a siker. :D

Én meg azt mondom, legyél olyan ember aki vagy, önmagaddal küzdj, haladj A-ból B-be. Hibázol? Vétkezel? Tedd azt. Korrigálj. Csodák nincsenek. én leginkább hányok az emberektől, szánj valakire 10 percet, rájössz hogy kamu és műanyag.

Mondok én dolgokat, még sem propagálom. Ismerek olyanokat akiknek a képességei szinte földöntúliak, mégsem csinál belőle pénzt. Az ember biztosan nem annyi mint amennyinek a jelenlegi tudomány ismeri, de bazári mutatványokért pénzt kérni elég gáz.

2023. dec. 17. 16:57
 13/18 Grimfox ***** válasza:

Csak egyetérteni tudok. Bár az emberekkel kapcsolatos gondolataim eltérnek. De ez személyiségből fakad, nem hiszem, hogy annyira eltérne amit látunk.

Akár kedvelek egy embert, akár nem, igyekszem látni a hibáit, mert jobb tudni, mire számítsak. Aztán ha együtt tudok élni a hibáikkal(és ők is az enyémekkel), akkor pozitív kapcsolatunk lesz. Ha nem tudunk, akkor meg semmilyen. Ez elég ridegnek tűnhet, mert úgy ítélem meg az embereket, mennyire "hasznosak" vagy "károsak" számomra, és lehet ez igaz is. De így viszonylag békés. Ha kollektívabban nézek az emberekre, már vannak erős ellenérzéseim. Főleg az idea irányába, ami felé egy adott csoport húz. Jelen esetben a divatezó, new age maszlag, és ezen keresztül a terjesztői.

2023. dec. 17. 17:46
 14/18 anonim ***** válasza:
13. Igazad van, olvasva az írásod sok mindenbe magamra ismerek. Régen meg akartam felelni még az ellenségemnek is, hiába na, én ilyen nevelést kaptam, a szüleim is ilyenek. Pont ezért láttam azt hogy ez nekem nem járható út. Az tetszik benned hogy bevállalod hogy milyen vagy, külön tetszik hogy hasznos vagy haszontalan csoportokra osztod őket. Nyugi mindenki így tesz, csak van aki eljátssza hogy ő mennyire PC. Ami még nem jön be az a társadalmi megfelelési kényszer, de ez már politika. Nem lehet megnevezni a felelősöket, nem lehet nevesíteni a dolgokat. Viszont ez tökéletesen megmutatja a zsákutcát ahova globálisan vezetik az emberiséget. Oké, ez már tényleg más téma. Engem pl. taszítanak ezek a mindig jóságos emberek. Oka az, hogy ez csak színjáték, ezt nekem mindig bebizonyították! Csak szitu kell, mégpedig az, hogy az érdekeik háttérbe kerüljenek. Voltam egy ezós csoportban, ahol mindenki annyira nyájas és megértő volt, ölelkezve üdvözöltük egymást, de én már az elején éreztem hogy nem stimmel valami. Amikor szóba került a pénz, amikor már helyezkedni kellett, amikor már a másik kihasználása volt porondon, egyből előjöttek azok a fránya negatív jellemvonások. Ennyit ezekről a csupa szív, csupa optimista emberekről. Nincs baj azzal ha valaki önző, tróger, szemétláda stb, de akkor legyen már önazonos! Elfogadom én hogy olyan, haverok nem leszünk, de legalább eredeti lenne. Figyeld meg az ezós agymosoda videók alatti ömlengéseket. "Hála", "Köszönöm", imádkozó emoji hegyek, "csodálatos vagy" stb. Majd írj egy velük ellentétes véleményt. Szóval olyan messze vannak ők a jó ember eszményképétől, mint Makó Jeruzsálemtől. Betegesen védik az álmukat! Semmivel sem különbek mint az egoista akarnokok, sőt figyeld meg, hogy az ezós társadalom 95%-a lelki sérült. Ez nem az ő hibájuk, ők csak valami csodában keresik a megnyugvást és a jó életet.
2023. dec. 17. 21:12
 15/18 Grimfox ***** válasza:

Szerencsém van, mert volt alkalmam az igazi jó embereket, és a hamis jó embereket is látni, és megfigyelni. Tényleg látható, hogy ki olyan, és ki játssza meg. Meg ami a kettő között van. Nagyon sokan a megjátszók közül maguk sem tudják, hogy ez hamis, próbálknak jól viselkedni, de nem rendelkeznek elég önkritikával, hogy a saját hibáikat is lássák. Ha képes mindig elfedni a hibáit, mindig játszani a jót, noha nem őszinte a dolog, legalább tudható, hogy ez a személyisége. Akik a rosszat játsszák, azt se szeretem, az is kínos.

Szerencsére nem nézek ilyen ultrapozitív dolgokat, mert semmi értelme, akkor már inkább olvasok valamit, amiről legalább tudom, hogy valami hasznos van benne. De ismerem a jelenséget, amit leírtál. A "kövessük az aktuális trendet" jellegű viselkedés, csak ezós körökben. Aki ellent mer mondani, annak elharapják a torkát.

Én is "lelki sérült" vagyok, bár amikor még kezdtem, nem voltam az. Az indokolatlan optimizmusról például ez a sérülés szoktatott le. Korábban sem voltam annyira nagyon pozitív beállítottságú, de az a fajta naivitás is elmúlt, ami a bármi szépben hívőknél valamiért nem kopik ki.

Én nem egészen érzem ezt a fajta viselkedést valódi optimizmusnak. Csak magukra kényszerítik, ha kell, becsukják a szemüket, hogy az árnyoldalait a dolgoknak ne is lássák. Ha valaki szól nekik, hogy nézd, az ott nem jó, akkor meg háborognak. Ez szerintem nem optimizmus. És eléggé veszélyes tud lenni. Sok értelemben.

2023. dec. 17. 21:27
 16/18 anonim ***** válasza:

"majd hirtelen csodák sorozatával beüt náluk a Kánaán"

Az van, hogy ilyen megtörténhet, pl. amikor egy pénzzel rendelkező vagy pénzt kibocsátani tudó szervezetnek ezzel célja van. Pl. reklám céllal, hogy eladják XYZ manifesztációs képzéseit, vagy hogy erre tereljék az emberek figyelmét.

2023. dec. 17. 21:45
 17/18 anonim ***** válasza:
16. Értem én, de a lényeg akkor is ugyanaz: kamu maszlag az egész. A legnagyobb vicc amikor az ilyen csúcs optimista emberek a legnagyobb bajban is mosolyognak, mert azt tanították nekik. Meg hogy ami rossz, akkor azt nézik mit tanulhatnak belőle, de még káromkodni sem mernek egy jót, mert hát azok a fránya negatív energiák! :D Mondom, Jézusnak kell születni, ő eredeti, de ez a sok elfojtott érzelmű időzített bomba inkább félelmetes. A szellemi képességeikről, a befolyásolhatóságukról már nem is teszek említést, az egy egész évados sorozat lenne. Annyire irdatlanul sürérek és buták, hogy egy P.Zs. videó alatt fénygömböket meg repkedő lélek akármit láttak az istennőjük mögött. Megnéztem a videót, hát az ott egy fényes tárgyról a falra világító fénypont volt, ami ide-oda mozgott. Egy dísztárgy b+, nekünk is volt olyan, egy órához tartozó alternáló mozgást végző alkatrész. De nem és nem, az lélekbuborék meg energia koncentrátum. Végzetesen ostobák! Meg a vonzás törvénye! Nem értik meg hogy nincs vonzás törvénye, csak fókuszálás van, és amire fókuszálsz azzal foglalkozol, ergo olyan érdeklődésű emberekkel és eseményekkel fogsz találkozni. Ja meg a létra! A varázslónőjük mondott nekik egy olyan dolgot, hogy manifesztáljanak egy létrát, és majd meglátják hogy az elkövetkezendő napokban látni fognak létrát. B+! B+! B+! Általában látunk létrát, csak nem foglalkozunk vele. Ha meg arra koncentrálunk, akkor meg észrevesszük! :D Nem, ez manifesztálás! Én inkább élnék egyedül a világban, mint az ilyen véglényekkel! Persze mindegyiknek a pénz meg a szuper párkapcsolat kell, az utazások, a jó autó. Pitiáner emberek! Én azt kívánom nekik hogy manifesztáljanak egy Ferrarit, egy bomba nőt/pasit, meg 5 milliárd forintot. Hajrá! Már nem teszem hozzá hogy addig álljanak féllábon, mert nem vagyok genyó! :)
2023. dec. 18. 15:30
 18/18 anonim ***** válasza:
48%
gofundme, onlyfans, freejasmine.
2023. dec. 23. 07:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!