Ha az univerzum folytonosan az egyensúly visszaállítására törekszik, kívánhatok-e magamnak boldog, és kiegyensúlyozott életet, ha tudom, hogy később viszonzásul akadályokat, nehézségeket, próbatételeket és megpróbáltatásokat kapok majd?
Ez egy nagyon felszínes meglátása az egyenlőségnek. Sőt egy bizonyos szint felett láthatod, hogy mindig egyenlőség van.
Teremteni kell a kiegyensúlyozott életet, nem kívánni. Kérd, és tedd. Ne kívánd. :)
Azt kívánsz, amit akarsz, de az életed nem egy izolált valami, hanem hatással van másokra is. Ha az Univerzum törekszik egyensúlyra az megvalósulhat úgyis, hogy neked jó és másnak rossz adott időben. Viszont ami ennél fontosabb, hogy a boldogság jórészt hozzáállást kérdése: valaki cipő nélkül boldogtalan, más láb nélkül boldog. Ennek így nem sok köze van ahhoz az állítólagos egyensúlyhoz, amelyre az Univerzum törekszik.
"Te pedig ha nem hiszel az ezoterikus dolgokban, nem értem, hogy miért olvasol ilyen jellegű kérdéseket."
. Lehet hinni ezoterikus dolgokban anélkül, hogy az általad leírtakban, illetve az általad tálalt narratívában is higgyen az ember.
"Az univerzum nem körülötted forog."
Körülötted sem.
Mégis hat rád pl. a gravitáció.
"Mégis hat rád pl. a gravitáció."
Ezzel mit akartál mondani?
A gravitáció, vagy téridő geometriája, egy mérhető univerzális jelenség, minden tömegnél jelen van. Miért állítottad éppen ezt párhuzamban azzal, hogy valaki olyan jelentőségteljesnek érzi magát, hogy úgy gondolja, az univerzum varázslatos módon törekszik az energiái kiegyensúlyozására?
8
Nem szeretném megbántani az érzéseidet, de úgy tűnik, nem értetted meg az analógiát. Pedig azt érzem, hogy képes vagy rá, ha a szándék megvan.
Nem, valóban nem értem az analógiát. Magyarázd el, hol a párhuzam, mert én nem látom. Bár sejtem, hogy itt inkább a logikával lesz probléma, mintsem az én analógia érzékelő képességeimmel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!