Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Ha két egymással szembe...

Ha két egymással szembe fordított vákumba helyezett portálba beledobunk egy tárgyat, az a végtelenségig tud felgyorsulni, mint esési sebesség?

Figyelt kérdés
Tekintsünk el attól, hogy valószínűleg nincsenek portálok.
2023. aug. 28. 05:31
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

16:44-es, na igen, itt akadtam el én is.

Tehát, a portál elképzelése nálam úgy néz ki, hogy van két mező, ami elég sűrű ahhoz, hogy magát a tárgyat képes legyen probléma mentesen átvinni egyik oldalról a másik oldalra.

Hozzáteszem, se a fizikáról, se az ilyen dolgokról nem tudok sokat. Így hát, gondoltam, hogy elmélkedek egyet, mert kíváncsi voltam.

Viszont, ha ezotériának gondolod a dolgot, a jelentés gombnál van olyan, hogy rossz kategóriába írt kérdés, igazából én tudomány kategóriának ítéltem meg, de a nyers elméletek nem csak itt lehetnek. Én nem bánom, ha itt marad, vagy ha át kerül más kategóriában.

2023. aug. 28. 16:50
 12/14 anonim ***** válasza:

Ez gyakorlatilag a számítógépes játékok kategóriája:

[link]

Nekem tetszett a portálos játék, melyben jó agyzsibbasztó ügyességi pályák és sütis poén is van!

:)

2023. aug. 28. 17:10
 13/14 anonim ***** válasza:
41%

"ha ezotériának gondolod a dolgot"

Tudod, ez azért nem egészen úgy néz ki, hogy ennek, vagy annak gondolod.

A tudomány esetén úgy indulsz el, hogy van egy megfigyelésed vagy egy gondolatod, amire KERESHETŐ bizonyíték, vagy cáfolat, és ezt keresed (mindkettőt).

Az ezotériában pedig szabadon csaponghatsz, de úgy szokott lenni, hogy van egy elképzelésed, hogy milyen jó lenne, ha az történne, hogy... aminek nincs semmiféle alapja, ami alapján vizsgálhatnád.

Na, ez utóbbit csinálod te:

"elég sűrű ahhoz, hogy magát a tárgyat képes legyen probléma mentesen átvinni egyik oldalról a másik oldalra"

Mármint: egy pillanat alatt, energia felhasználás vagy felszabadulás nélkül. Na, ez az ezotéria.

2023. aug. 28. 17:45
 14/14 A kérdező kommentje:

Valóban 17:10-es, bár én nem onnan szedtem a hasonlatot, hanem maga a portál szó jelentéséből.

17:45-ös, volt elképzelésem, de mivel 0 szaktudással rendelkezem, így csak is a saját módszerrel, ami nem más, mint a fizika elmében való szimulációja által alkotott dologgal hozhattam elő egy példát, ha látom, hogy hogyan működik valami, akkor mint minden esetben, az elmémmel össze tudom azt rakni. Ezt bárki más is megtudja csinálni, ez a tanulás alap fokozata.

És kedves "Csaponghatsz". A tanulás fokozata, ott kezdődik, hogy példákkal állunk elő, a példákat megmagyarázzuk, ha jártál olyan iskolába, ahol egy tanár leszidja a gyereket, amiért nem tudja, nem pedig elmagyarázza neki, akkor tudod milyen példára gondolok. De persze, mint mindig, a figyelmen kívül hagyás, itt is beválik, mint eltérítő módszer. Nem számít, hogy mi történik, az sem, hogy ki mit szól a helyesírásomhoz, ami számít, az az, hogy én és más, aki komolyan tud venni dolgokat, az rendesen képes válaszolni.

Mindenesetre, köszönöm a válaszokat. :). A kérdéshez, több választ, nem írok.

2023. aug. 28. 18:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!