Mi az az aura?
"Ezek csak a te rosszindulatú képzeteid, voltaképpen engem igazol."
Hm? Láttam itt rengeteg kommented és régebben is leálltam veled "beszélgetni".
Mellesleg nem is oly rég, ezen kérdés alatt írtad, hogy letörölték a válaszod. Szóval mit is képzelek? Pontosan mi is igazol téged?
"Ha nem lennének hozzám hasonló "okoskodók" nem osztana meg senki tapasztalatokat, nem lennének fórumok sem."
Szerintem akik így beszélnek, mint te, azok vannak kevesen.
Mert egy idő után ki lesznek tiltva.
"Akkora butaságokat halmozol össze, de úgysem veszed észre magad, épp ez a gond. Fantazmagóriákat építesz fel rólam."
Például?
Tudnál idézni?
"Írtam már, hogy csak időtöltés, agytorna, mint régen a keresztrejtvény, te nem értesz a szóból?"
Aham, szóval mások sértegetését te a hobbidnak tartod.
Értem.
"Köszönet sem érdekelt soha a szakmai válaszokért"
Mert kb. senki sem ad köszönetet azért, mert belerúgsz másokba.
Viszont komment letiltást kapsz.
"nekem az bőven megfelelt, ha nem kell negatív elemekkel küzdeni."
Jah, végül is ha bullyingolhatsz másokat, akkor már ne is szóljanak vissza.
Még te érzed magad kellemetlenül, mert valaki fel mer kérdezni?
Jaj de sajnálom, legközelebb hagyni fogom, hogy rugdosd a másik embert a padlón.
Az aura egy bizonyos energetikai és molekuláris kivetülés, melynek ereje mérhető is.
Az aura a molekulák rezgése, melyet az élőlények biológiai működése felerősít.
Az aura embernél több rétegű is lehet, magabiztos személynél (ahol a legerősebb) az utolsó mérhető réteg akár 6 méterre is lehet az adott egyéntől.
Sokan hiszik, hogy az aura gyógyítható.
Ez nem igaz.
Az aura viszont megmutatja, hogy hol lehet a baj (ha beteg valaki stb.).
Ha van olyan személy, vagy műszer (mert igen, van műszer) aki/ami tudja mérni, akkor ahol rá van simulva a testre az aura, vagyis rá van a fizikai testre "esve" ott kell keresni a problémát, ugyanis ott akkor nem jó/lassabb a biológiai folyamat, ezért nem generál olyan erős rezgést, hogy az aura azon az adott ponton kitáguljon.
(Megjegyzés: a tárgyaknak is van ilyen "aura" anyagrezgés néven.
Ha az ember elbambul, vagy nagyon fókuszál láthatóvá válik, azonban ez csak olyan 10-100mm a tárgy körül, ugyanis a tárgyak nem folytatnak biológiai folyamatokat.
Remélem segíthettem (a kérkedőknek pedig egészségére) :)
Az aura elmagyarázásához először azzal kell tisztában lenni, hogy mik azok a létsíkok, ezért ennek leírásával kezdem.
Nehéz pontosan megfogalmazni, ezért 2 féle közelítést írok le, a 2 együtt fogalmat adhat arról, hogy nagyjából mi ez a "létsík" dolog:
1) A világ úgy néz ki, hogy különböző létsíkok/ dimenziók vannak egymásba vetítve (durva közelítéssel: úgy, mintha hologrammokat vetítenénk egymásba). Ezek a létsíkok a következők fizikai (anyagi sík) - éteri sík (fél-anyagi/ finom-fizikai sík) - asztrál sík - mentál sík - Isteni Egység síkja. Mivel ezek közt a síkok közt inkább átmenetek vannak és nem éles határok, így a létezés síkjait különböző "iskolák" különbözőképpen szokták felosztani a létezés különböző "méretű" tartományai szerint. Pl. van olyan iskola, ahol megkülönböztetnek alsó és felső asztrál síkot, alsó és felső mentál síkot stb.
2) A létezés úgy épül fel, hogy az Isteni Egység, az Isten-tudat kiárad, és egy folytonos átmenetben különböző létsíkokként felfogható formákban nyílvánul meg.
Tehát a létezés az egységes Isten-tudat folytonos, éles határ nélküli kiáradása, melynek mégis vannak különböző tartományai, amelyek valamennyire egymástól elkülönült létsíkokként foghatóak fel, érzékelhetőek.
Egyszerre igaz tehát az, hogy az anyag és az Isteni Egység Tudatossága közt folytonos az átmenet, és az, hogy ez egymástól elkülönült létsíkokra oszlik, amelyek kvázi hologrammként egymásba vannak vetítődve.
Az anyag a legalacsonyabbrendű léttartomány/létsík. Aminek létezik anyagi teste, az egyszerre létezik minden magasabbrendű létsíkon is, hiszen minden, ami létezik, az a legmagasabb szintből, az Isteni Egységből árad ki/származik. Igaz ez a kősziklától a növényeken és állatokon át az emberig mindenre.
Az ember nem érzékeli a többi létsíkot, mert az anyagi világba/síkba van ragadva a tudata. A többi síkkal úgy áll kapcsolatban, hogy onnan származnak sokszor ötletei, sejtései és megérzései. A többi sík érzékelésére, a tudat magasabbrendű síkokba való helyezésére vannak spirituális technikák, meditációk, és álmodás közben is ezekben a síkokban vándorol a tudatunk.
Szóval az ember (mint minden anyagi síkon létező) jelen van minden magasabbrendű létsíkon is. Ez pedig a különböző "testei" által valósul meg: anyagi test, étertest, asztráltest, mentáltest. Ezeknek a testeknek az összességét nevezzük aurának.
Az ember auráját alkotó "testek" ugyanúgy egymásba vetítődve léteznek, mint a síkok.
-Mivel az anyagi test mindenki számára jól érzékelhető, ezért a legtöbbször az aura szót az anyagi szint feletti testekre használják.
-Amikor auralátásról beszélnek, akkor legtöbbször az étertest látását értik alatta, mert az egy félanyagi test. Az anyagi szemünk valamelyest ezért képes érzékelni. Pár perc gyakorlás által a megfelelő fényviszonyok közt a legtöbb ember képes látni a tárgyak, élőlények étertestét halvány derengés formájában. Sok gyakorlással sokkal jobban látható az étertest.
-Az asztrlátestet és a mentáltestet nem lehet szó szerint látni, azokat érzékelni lehet. Az asztráltestet érzések, érzelmek és hangulatok szintjén lehet érzékelni, a mentáltestet pedig gondolatok szintjén. Vannak olyan emberek, akiknek az asztrálsíkról/testről és a mentálsíkról/testről való érzetei vizuális formában is leképeződik az elméjében, tehát ő ezeket úgymond "látja" is.
[Megjegyzés: Az álmodás közben az ember folyamatosan képek és hangok formájában látja és hallja az asztrál és mentálsík tartalmait. De azok a tartalmak nem vizuálisak és hallhatóak, csak az elme lefordítja nekünk, mint egyik nyelvről a másikra.]
-Az ember életében (sorsában) és az ember testében (szervezetében) lévő állapotok és változások mindig jelen vannak az aura magasabbrendű régióiben/ "testjeiben". Az auralátás/érzékelés éppezért 2 okból is praktikus. Egyrészt: az aura magasabbrendű testjei mind közelebb vannak a lényegiséghez. Tehát pontosabban megállapítható belőlük egy-egy sorshelyzet vagy egy-egy betegség valódi oka. Másrészt: a kialakulni készülő sorshelyzetek, testi változások és betegségek csírái, kezdetei jóval előbb láthatók ott, minthogy azok bekövetkeznének, tehát megelőzhetővé válnak.
A te magyarázatod abban merült ki, hogy mások buták és mentális sérültek.
Köszönöm a magyarázatot, valószínű otthonról hoztad ezt a mentalitást.
Most jobban ráérek, szerintem te teljesen fordítva ülsz a lovon. Először is nem erről a fórumról (vagy akármi) beszélek.
Mekkora poén szerinted, amikor egyik nickemen műszaki / technikai / számítógépes / akármi választ írok valakinek, aki erre lelkesen hálálkodik, én vagyok az Isten.
Persze, elég annyi, hogy szóvá teszek egy tuskó helyesírási hibát, onnan kezdve én vagyok a legutolsó tróger.
Van még ennél jobb is. Amikor egy másik fórumon, összefutok ugyanazzal az emberrel, aki korábban tisztelettel szólt hozzám az egyik fórumon (csak nekem utóbbin más a nickem és nem árulom el magam), utóbbin meg mondjuk politikai vagy bármi alapon összecsapunk, alázom az embert. Szerinted az ő nézőpontjából nem én vagyok az utolsó tróger?
Közben előzőleg hízelgett nekem ugyanaz.
Miről beszélünk?
Ha te elkövetsz egy számomra ellenszenves, butaságról árulkodó beírást, nekem nem szabad arról lesújtó véleményt írni?
Elkövetted, vállalod a következményeket, ez ennyi.
Arról én nem tehetek, hogy könyveken nőttem fel, nem a monitor előtt, nem is telefonnal a kezemben, talán ezért van egy olyan képességem, hogy szavakkal ütni tudok, ha akarok.
De hidd el, hogy ütni is akartam, mert ez a véleményem valakiről.
Nem tetszik?
Kit érdekel?
Én is megkapom ugyanazt, gyakran olyan egyszerű emberektől, akinek látom a helyesírásán is, hogy nem túl okos, meg amúgy is hülyeségeket beszél, képzetei vannak, ilyet én nem tudom sajnos komolyan venni.
Te miért veszed komolyan, amikor én megsértettelek?
Valamibe beletaláltam, vagy mi van ilyenkor?
Te bajod...
Engem nem tudnak bántani, legfeljebb az emberi butaság irritáló, de olyat nem tudnak mondani, hogy lélekben engem eltalálna, mert egyszerűen csak hülyeségeket találnak ki rólam, ami az ő fejében létezik, nem a valóság. Téveszmék csak.
Szervizmérnök úr,
te mi a reteknek kommentelgetsz "ezotéria" rovatba??
Egy fórumon az ezotéria rovat praktikusan azért van létrehozva, hogy leszűkítse a kérdések és válaszok körét arra az alapállásra, hogy az ezoterikus jelenségek léteznek és működnek. Így szándékozva kiszelektálni azokat az OFF-KOMMENTEKET, amik azon kötekednek, hogy az ezotéria valid-e vagy sem, és így a továbbiakban zavartalanul lehet fókuszálni a rovatban releváns fogalomtisztázási és működési mechanizmusbeli kérdésekre, valamint egyéni tapasztalatok és praktikus tanácsok kérdésköreire, megbeszélésére. Kivételt EGYEDÜL az képez, amikor a kérdés konkrétan arra irányul, hogy az ezoterikus jelenségek valósak-e, az ezoterikus tapasztalatok megbízhatóak-e, bizonyító erejűek-e stb. hasonló.
Te a szkeptikus kommentjeiddel konkrétan OFF-olsz, nem ide való a kommented, csak ideerőlteted őket, és meggyőzöd magadat, hogy ebben igazad is van.
"Most jobban ráérek"
Köszi uram, hogy időt tudsz fordítani ránk. Nélküled nem tudom mit tennénk.
"szerintem te teljesen fordítva ülsz a lovon"
Ezt már százszor leírtad, csak okot nem kaptam még.
"Miről beszélünk?"
Te pl. eddig minden másról, csak nem a saját viselkedésedről. Megint írtál vagy 5 sort ami teljesen független a problémától.
"Ha te elkövetsz egy számomra ellenszenves, butaságról árulkodó beírást, nekem nem szabad arról lesújtó véleményt írni?"
Mi az a lesújtó vélemény?
Akkor itt álljunk is meg, szeretném tudni, hogy mi az a lesújtó vélemény.
1. Nem mutogatunk másra.
2. Pont ugyan ezt a példát hoztad valaki másnak is.
3. Mi az a lesújtó vélemény?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!