Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Amikor valaki a Világért...

Amikor valaki a Világért imádkozik, helyettem dönt?

Figyelt kérdés
2023. júl. 22. 05:27
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
A válaszàból is kitűnik, hogy minden hívő erőszakos, kontrolmàniàs és isten nevében dönt.
2023. júl. 22. 11:04
 12/26 anonim ***** válasza:
59%
Hogy döntene már egy hívő isten nevében, ha épp istentől kér?
2023. júl. 22. 11:06
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

Az utolsó rávilágított a lényegre. Attól hogy én esőért imádkozom attól még nem fog esni az eső, mert én csak kértem de végső döntés nem az én kezemben van. Vagyis a kérdés értelmetlen, mert nem én fogok helyetted dönteni hanem Isten.

Egy nem hívő

2023. júl. 22. 11:19
 14/26 anonim ***** válasza:
56%

Plusz ha csak esőt akarok attól még nem kell az egész világon essen, eshet az csak a városomban falumban. Vagyis ebben a példában nem a világért imadkoztam, max csak a környékemért.

Szóval a világért imádkozni kicsit tágabb fogalom. Ha mondanál rá példát akkor talán nem lett volna félrebeszélés egymás mellett.

2023. júl. 22. 11:24
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
Nem. A helyetted döntés azt jelentené, milyen meglepő, hogy egy döntést, amit neked kéne meghozni, ő hoz meg helyetted. Hogy XY döntése adott esetben hatással van rád is, az nem egyenlő azzal, hogy helyetted hozott döntést.
2023. júl. 22. 11:35
 16/26 anonim ***** válasza:
50%

"Látom itt a hívők nem értik mi a gond, elég vicces."

. Ateista vagyok, és továbbra sem értem.

Azt még ateistaként is tudom, hogy nincs olyan vallás, ahol az ima az ember subjektív vágyait valósítja meg. Az ima egy párbeszéd Istennel, és mindegy, mire vágyik az ember, tudja jól, hogy csak az valósul meg, ami megegyezik Isten vágyával.

Vagy van olyan ima, ami nem ilyen? Az ezoterikus irodalomban fellelhető, "az unverzum csomagküldő szolgálatára" kell gondolni? Ok, de az nem ima.

Tehát ezért nem értelmes a kérdés, mert egy szalmabábat támad.

2023. júl. 22. 11:41
 17/26 anonim ***** válasza:

Hát ezaz, olyan vitában akar vitatkozni amihez nem ért, amivel nem lenne gond ha ítélkezés, szídás helyett inkább megérteni probálná ha már eleve ő indította el a témát.

Szerintem sokan azért nem értették meg mert nem szerepelt konkrét példa, ahogy írtam a világért imádkozni azért elég tág fogalom, sokan olyanokra gondolnak ilyenkor hogy ne legyen éhezés, háborúk, betegségek, természeti katasztrofák stb. Ezek a példák olyanok amik a világon mindenkit érintenek, vagyis a kérdezőnek is érdeke hogy ezek megvalósúljanak ha csak nem szeret szenvedni. Ha meg eleve olyanért imádkozok ami mint pl a termés érdekében essen akkor már nem a világért imadkozom, vagyis ellentmondásos. Az esős példa jó volt abból a szempontból hogy sikerült megértenem mire gondolt, de az nem hat ki feltétlenül a világra, eshet az csak a földem fölött aztán eloszlanak a felhők és nem bántottam vele senkit akinek érdeke hogy ne essen.

2023. júl. 22. 12:01
 18/26 A kérdező kommentje:
Leragadtatok az esőnél, arról alapból szó sem volt, ezek vagytok ti hívők és nem hívők, állatkínzók vagytok!
2023. júl. 22. 12:05
 19/26 anonim ***** válasza:
67%
#18: hány feles ment le az ebédhez?
2023. júl. 22. 12:21
 20/26 anonim ***** válasza:
59%

"Leragadtatok az esőnél, arról alapból szó sem volt, ezek vagytok ti hívők és nem hívők, állatkínzók vagytok!"

Tehát ha valaki nem ért egyet veled, kijavítja a tévedésed, és még a béna esős példád is cáfolja, az állatkínzó, mert... miért is?

2023. júl. 22. 12:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!