Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mi az az illuminati?

Mi az az illuminati?

Figyelt kérdés
Mindenhol hallom ezt de gőzöm sincs mi ez.
2010. okt. 12. 14:29
1 2 3 4
 11/39 anonim válasza:
59%
Magát a Sátánt(Lucifer=Fényhozó) dicsőitik,segítik,cserébe ellátja őket hatalommal,temérdek anyagiakkal,hírnévvel,sikerrel,de elvesztik a lelküket miközben a Sátán elhiteti az emberiséggel,hogy nem is létezik!A Teremtőt akarják meggyalázni,megszégyeníti,az ördög még azt is elhiteti a híveivel,hogy ő fogja irányítani az örök királyságot!A Hazugság Atyja gyakorlatilag magát illetve a benne hívőket állítja be Istennek!Nagy a valószínűsége,hogy manapság az ilyen dolgokat legtöbben csak kiröhögik,megvetik,hisz ez az eredménye az agymosottságnak,lelketlenségnek és szívtelenségnek,valamint ez is a nagy terv része!A Sátán a lehető legjobbnak TŰNŐ dolgokkal próbál megkisérteni,miközben a valóságot maximálisan elfedezik,miszerint úgy van beállítva,hogy az anyagi világ a legnagyszerűbb dolog,holott értelemszerűen a lelki dolgok a legnagyszerűbbek,ámbár erről már mit sem tud a legtöbb ember,mivel értelemszerűen ellelketlenedtek és folyamatosan megfigyelhető,tapasztalható és érzékelhető,az egyre nagyobb szívtelenség,lelki elkorcsosulás és a világ címkézgetése,egymás idiótaságainak majmolása-kevés az igaz egyéniség-valamint az egész világ elüzletiesedése,mi magunk is árucikkek,rabszolgák,elme börtönben tartott kódok/számsorok vagyunk.....
2011. nov. 21. 02:39
 12/39 anonim válasza:
65%

aki szerint mindez tévhit, nem létező dolog, akkor ajánlom figyelmébe ezt a 16 részes videót... http://www.youtube.com/watch?v=HpzQ9Ll_JLk&feature=BFa&list=..

ha még most sem hiszi el az illető, h ez igaz, akkor itt egy link, magyarázza el nekem, mire kellett nekik az a rengeteg arany... ;):)

nem véletlen öltek meg több embert (kennedy és társai...)

jó szórakozást, gondoljátok át az életeteket! hol nőttetek fel, hol dolgoztok, minek és kiknek dolgoztok... mindannyian benne vagyunk ebbe a gépezetbe, de nem teszónk ellene...

2012. máj. 8. 16:41
 13/39 anonim válasza:
48%

*12 itt a link..

[link]

2012. máj. 8. 16:44
 14/39 anonim ***** válasza:
Én is választ keresni jöttem ide, de ezeket mind tudom :) Csak más szavakkal tudom ezeket elmondani, mint az előttem szólók. Elég baj, hogy az emberek benne vannak ebben az ördögi körben és észre sem veszik, hogy kirántják alóluk a talajt.
2013. márc. 23. 04:25
 15/39 anonim válasza:
100%

[link]

Ez a cikk mindent elmond es megmagyaraz. Semmit nem kell hozzatenni.

Engem kivert a viz miutan elolvastam :-(

2013. júl. 15. 19:28
 16/39 wattacuky válasza:

Az illuminátus rend (latin illuminati „a megvilágosodottak“) titkos társaságát 1776. május 1-jén Adam Weishaupt, ingolstadti filozófus, az egyházjog professzora alapította, melyet rövid működés után Bajorországban 1785-ben végleg betiltották és azóta a szervezet nem működött hivatalosan.

Célja az volt, hogy a felvilágosodás és az erkölcsi fejlődés révén az emberek feletti uralmat feleslegessé tegye. Tagjai erkölcsi fejlődését szigorúan ellenőrizte és ennek alapján juttatta őket a rend magasabb fokozataiba. A kezdetben csak pár tagot számláló, inkább olvasókörre hasonlító szervezet Adolf Knigge belépésével komoly reformokon ment át. Tagjai a szabadkőműves páholyokba is beléptek, illetve onnan vettek fel erre érdemesnek tartott szabadkőműveseket. Létszáma fénykorában mintegy kétezer fő volt. Működése csúcsán a Német-római Birodalom 70 különböző városában és Svájcban volt bizonyíthatóan jelen. Magyarországon is bekerültek a rendhez tartozók az államigazgatás egyes vezető beosztásaiba,f [1] de az illuminátus rend nálunk – feltehetően – nem alapított páholyt, hisz működésükről egyedül Martinovics Ignác fantáziája vizionáltf [2]. A rend végső célját, a forradalom nélküli hatalomátvételt és az állam működésének új alapokra helyezését nem tudta megvalósítani.

Egyházi nyomásra a védekező rendi államhatalom korlátozó, majd működését beszüntető rendelkezéseket hozott. A német városokban a szervezet felszámolása egyértelműen sikeres volt. A bajorországi betiltást követően Johann Bode Weimarban még tett egy kísérletet a rend életben tartására, de a kedvezőtlen körülmények és halála (1793) végleg lezárta a további működést. Mégis a rend állítólagos továbbélése és vélelmezett ténykedése körül számos mítosz és összeesküvés-elmélet alakult ki. Ezekhez kapcsolható a francia forradalom kirobbantásának mitikus vádja, mely szerint illuminátusok álltak volna a háttérben. Bizonyítékokat nélkülöző, de virulens tévhit, hogy az illuminátusok szervezetei titokban tovább éltek és ma a pénzarisztokrácia révén világuralomra törekszenek és az emberiség szenvedéseit is ők okozták, illetve okozzák ma is.

2013. szept. 2. 00:54
 17/39 levi.2000 válasza:
0%

A világ legrosszabb filmje. Itt a link hozzá: http://www.youtube.com/watch?v=h5FgCMasDww#t=23

A Dancsó Péter féle paródia: http://www.youtube.com/watch?v=jl9Cd2bWVgY

2014. jún. 20. 11:13
 18/39 anonim ***** válasza:
39%
Khm. HA az illuminati "létezik" akkor miért rejtegeti el a jeleit. Ha el akar bújni akkor nem mutatja meg. Ezt az egészet csak azok találták ki akik nem hiszik el , hogy valami a saját hibájukból történt és egy 1773-ban született olvasóklubra foglyák.
2014. szept. 18. 16:58
 19/39 anonim ***** válasza:
36%

Kedves utolsó

Én is elgondolkoztam ezen, és szerintem a mérhetetlen gőgjükből és arroganciájukból fakad. Mintha azzal is kérkednének, hogy a szemünk előtt zajlik minden, mégsem vesszük észre. Ezen felül a szimbólumok zöme az okkultizmusban szimbolizál valamit.

Ezek nem átlagemberek, hagyták, hogy a Sátán teljesen megfertőzze az elméjüket. Csakis a kereszténység szemüvegén keresztül nézve lehet megérteni indítékaikat.

2014. okt. 27. 18:12
 20/39 anonim ***** válasza:

Kedves mindenki!

Nem mondom, hogy nem létezik ilyen és azt sem, hogy létezik. Nincs olyan hatalmam, amivel bele látok a világon mindenbe, de az tény, hogy sokmindent bele lehet magyarázni a dolgokba és az emberek hajlamosak elhinni csakmert valakik alá támasztják értelmesnek tűnő magyarázattal... pl: amikor a vodafonos reklámokbol csináltak ilyen videót és hirtelen most az ugrik be nekem mikor Balázs megy motoron és lefényképezi magát előlapi kamerával és villan a vaku... a video készítői ezzel azt magyarázzak be, hogy az előlapi kamera használatakor nem villan a vaku és ez lucifert a fényhozót jelképezi mivel a videoban villan és Balázs közelít ismétlem nem mondom hogy ez nem igyvan mert természetesen ezt is jelképezheti de szerintem a villanás a fénykép készítésének a pillanatát jelképezi mivel szemből látjuk valahogy jelezni kelett a fényképezést. Tehát mindenbe bele lehet magyarázni mindent.

2014. dec. 10. 22:06
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!