Azt honnan lehet tudni, hogy mi létezünk, nem csak Sims karakterek vagyunk egy galaktikus videójátékban, amit földönkívüliek irányítanak?
Aki esetleg nem ismeri a Sims videójátékot, az egy élet-szimulátor:
Annyi lenne a különbség a Sims-hez képest, hogy a karakterek nagyon erős mesterséges intelligenciával rendelkeznek, így képesek önnálósodni is időnként. Ezért érezzük úgy, hogy van szabad döntésünk.
Hát a 18-as hsz után nem úgy tűnik
Inkább úgy hogy matek fizika kémia szaki vagy és a nagyon nőietlen gimis tanárnőm imádott volna amíg engem gyűlölt mert rózsaszín tollal mentem az óráira :D
De egyszer azt mondta hogy még a matekhoz is lenne eszem ha nem lennék lusta :D
Pedig a mai napig gyötröm magam azzal hogy miért fogtam fel nehezen a reált, pedig egyébként értelmesnek tartom magam :D
Örök rejtély marad.
A 18 válasz csak olyasmi, amit kíváncsiságból összeolvasgattam. A matematika, fizika és kémia pont ilyen sorrendben nem ment jól sosem.
Csak aki ezt kíváncsiságból össze tudja olvasgatni utána így leírni, abból azt nézném ki hogy simán emelt kémiázik meg a matekot is érti imádja szín ötös belőle :D
Nekem is van olyan ami érdekelne pl fekete lyuk, gravitációs hullámok, de annyira bonyolult és annyira nem értem sokszor hogy hagyom és arra fogom hogy nem vagyok egy reál típus haha
Matekból, fizikából, és kémiából állandan majdnem bukásra álltam. Biológia, irodalom, földrajz, volt az, amiből jó voltam. A fizika, kémia elméleti része csak akkor kezdett érdekelni, mikor már nem volt kötelező, és csak azt olvashattam, ami érdekelt, anélkül, hogy a többit is rámkényszerítenék. Nagyon nem vagyok reál típus én sem.
Szerintem a fekete lyukak, és gravitációs hullámok annyira nem bonyolultak, amíg nem próbálod a számításos bizonyítást is megérteni. Csak sokat kell olvasni a témában, és egy idő után az átlag ember számára érthető rész összeáll. Számolni meg számoljanak azok, akik erre tették fel az életüket. Én nem szeretem, ha az agyam epegörcsöt kap.
Na erre peldaul mennyi az esely?
Semennyi
Az ilyen dolgok ha nem bizonyitekok hogy akar egy sims akar egy matrix szeru vilagban elunk akkor semmi.
De meg lehetne sorolni a sok “””veletlent”””
Csak nehez megertenem hogy az ilyen dolgok miatt nem kezd el tobb ember felebredni es meglatni hogy nem csak ugy tortennek a dolgok
Azert ha valamire egy milliomod szazalek az esely, ott mar valami gyanus
A reinkarnaciora ez semmikepp sem bizonyitek hiszen az megtortenik hetkoznapi korulmenyek kozott is.
Istenhivo nem vagyok vagy leszek
Ezért mondtam, hogy mindenkinek az a magyarázat a valószínű, amiben hisz, vagy ami hozzá közel áll.
A reinkarnációt azért írtam, mert három halál, három születés volt, és vannak akik szeretnek abban hinni, hogy a szeretteik visszatérnek a családjukba.
A kereszténység elég sok ilyen hihetetlen történetet tanít. Ahol isten hatalmas tragédiákat szabadított az emberre, vagy egy egész népre, hogy próbára tegye őket, vagy épp büntesse. Egy vallásos személy a kérdésben szereplő dolgot könnyen összekapcsolná a régi történetekkel.
Aki materialista attól még nem begyepesedett, azért ezt tisztázzuk, de nem azért mondom mert az vagyok, de egyébként a nem materialisták is azok voltak valamikor. Csupán annyiról van szó hogy egy materialista valóságnak fogadja el amit lát, ez csak egy természetes "jóhiszeműség". Valamikor pedig eljön egy pont, amikor vagy csak úgy magától megsejti az ember hogy ő maga lényegileg nem anyagi, mert nem anyagi természetű, hanem tudati természetű, ettől még a világ lehetne matéria, de megnézi a kapcsolódó kutatásokat, és kiderül hogy az ami vagyunk a tudat vagyis a különböző tapasztalataink tudója vagy ismerőse csak feltételezve van hogy a matéria mellékterméke, bizonyítva a legkevésbé sincs, illetve az is kiderül hogy az anyagot sem találták még meg, és nem azért mert nem keresték. Ekkor lassan lassan meggyengül az általános világképünk ami akár több tízéve tart, illetve sok száz vagy sok ezer éve elfogadott, és természetes volt. Nem merült fel hogy valami nem az aminek látszik.
Pl. A tv megjelenése is sokakban elültette a bogarat, hogy olyan mintha tényleg lenne a tv-ben egy világ, pedig nincs, csak úgy tűnik. 3d moziról nem is beszélek, most néztem az avatar 2-t 3D-ben, hát érdekes volt.
De a világképünk nem tud egyszerre átalakulni, kell idő. Viszont az akinek már gyökeresen átalakult, és az akinek semennyire, hajlamosak egymást hülyének nézni, mert azt hiszik a materialista gyepes vagy a nem materialista képzelődik/fantáziál, pedig nem erről van szó, csak arról hogy valóban van egy létező világlátásunk, ami változékony, és ha lassan alakul át, akkor alig észrevehető az átalakulás. A béka se veszi észre ha lassan felforrósítják a vizet amiben benne van, de ha forróvízbe teszik egyből kiugrik. Így ugrunk ki mi is mások gyökeresen eltérő látásmódjából. Legyünk megértőbbek egymással.
Akkor végezetül az én nézőpontom:
Szerintem ilyen avatarok vagyunk mint a filmben, és egy bölcs belső én, a tudat megy bele a játékba, és az is irányítja, több kevesebb sikerrel, mert úgy tűnik van egy kettősség a dologban, nevezetesen van a bölcs belső énem, és van egy kreált személyiség "én" ami valójában csak egy szűrő, ami kondícionált nézőpontokból áll, és olykor a "bölcs én" tisztán működik, ekkor intuitív cselekszünk, olykor ez a "bölcs én", a szűrőn, vagyis a személyiségen keresztül cselekszik, ami nem mindig sül el jól. Persze így bonyolultnak tűnik, kell is egy kis idő mire ezekre tudatossá válunk, de utána már nem bonyolult, tök könnyű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!