Hogyan lehet megkülönböztetni egy csaló spirituális mestert egy valódi, hiteles spirituális mestertől?
Egyszerű:
csaló spirituális mestereket úgy lehet felismerni, hogy valódi spirituális mesternek hirdetik magukat.
valódi spirituális mesterek pedig nem léteznek
Én annyira béna vagyok hogy csalót sem találok, pedig már azzal is beérném :D
Már ott tartok hogy utalok pénzt annak a rontaslevevőnek aki itt rám írt :D
Ez a dolog lehet egyszerre könnyű is és nehéz is, attól függ mennyire igaz utat járó a mester, mennyire tapasztalt az egyén, és a kettőjük viszonya milyen.
Általában az igazi mester nagyon nyitott, megértő a mentális dolgok és érzelmi dolgok felé is, nyugodt, figyelmes, boldog, mély érzésű.
Csaló azért csaló, mert nem a spiritualitás, a testvérei érdeklik, akiknek segíthet, hanem az anyagi haszon. Azért nem értem, hogy lehet e kettőt keverni, mert az egyik él és közben szolgálja a jóságot, míg a másik kvázi bizniszt csinál abból, hogy nem tesz semmit sem.
Én még egy mestert sem láttam pénzezni. Jómagam is véletlen kerültem egy ilyen témába kamaszként, ahol csak félvállról annyit mondtak, hogy ha adja, elfogadom. Én egyetlen egyszer kaptam pénzt, akkor is csak annyit kértem, a vonatomat fizessék ki, de annál sokkal többet kaptam.
A spirituális mesternek nincsenek képességei, csupán hatalmas az önismerete és a személyiségét így vagy úgy de nagyra és stabillá fejlesztette. Semmi olyan, hogy látjuk a jövőt, vagy megoldjuk az életet így meg úgy. A világ nem erről szól, ez csak az anyagi gondolkodás tovább emelése, mintha a bölcsek is azon agyalnának, hogy használhatnának minden eszközt arra, hogyan legyenek gazdagok, vagy hogyan ne keljen dolgozniuk. Fél tucat nagy tudásúval találkoztam már magamon kívül, és mindenkinek valami random munkája volt, mint nekem. Két leginkább közeli személy, az egyik mentős volt, a másik valami csoportvezető valami irodába vagy mi.
Lehetnek képességek is, de egy nem spirituálisnak és nem mesternek is lehetnek. Vannak gyerekek, akiknek vannak képességei, és kifejezetten nem bölcs emberek is, akik véletlen elértek bizonyos nem fizikai "hatalmat".
A világ nem így működik.
Ha meg akarod különböztetni, menj amerre érzed, hogy visz a szíved, nem az, amit igaznak akarsz. Kövesd azt, aki békében él önmagában és másokkal, és megérti azt és a dolgok mindig szebbé lesznek körülötte, nem azt, aki be tudja bizonyítani, hogy ő hatalmasabb másnál.
Egyértelműen aki pénzt kér, az csaló. Nem is értem, hogy jön ide a pénz téma, hisz ez annyira idegen ettől az egésztől...
Miért kérne egyáltalán pénzt??, hogy beszél veled és segít?
Ahogy Hamvas Béla megmondta, a mai korban a bevezetést az embernek magának kell megoldania és bármennyire szrnak tűnik a világ, a beavatás egyre inkább megoldható saját kútfőből.
Jógában a magasabb szintek kivételével biztosan nem szükséges mester. Magasabb szintnél viszont alig van olyan, aki mondjuk Európában segíteni tud. Ha addig eljutsz, akkor már tudni fogod, hogy kihez kell fordulni, ráadásul addigra ő is tudja, hogy hozzá fogsz fordulni. A pénzügyi részekkel kapcsolatban a véleményem az, hogyha látom, hogy valakinek a pénz segítség a továbblépéshez, akkor adok neki, akár kérés nélkül is. ez szerintem így működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!