A hosszú élet titka ....?
Túlélte a spanyolnáthát és a Covidot is - a világ legidősebb embere halála előtt elmondta a titkot
Sokan találgatták, hogy vajon mi lehet André nővér hosszú életének titka. Ő azt mondta ezzel kapcsolatban,
HOGY MINDEN NAP NAGY ÖRÖMÉRE SZOLGÁLT, HOGY CSOKOLÁDÉT EVETT, ÉS ELFOGYASZTOTT EGY POHÁR BORT. [link]
Hát elmondom az én gondolatomat is akkor. Az idegeskedés avagy a sok stressz legalább annyira káros mint a dohányzás. És aki stresszben él, és ráadásul még dohányzik is, akkor ugye az már magáért beszél.. Persze létezik úgynevezett természetes stressz is, például mikor valaki izgul, mert érettségizni fog. Ez a fajta minimális stressz nem mérgező. Továbbá az emberek többsége kizsákmányolja a saját testét, mint ahogyan minden mást is. Ez azt jelenti hogy felelőtlenül visszaél az egészségével, azért mert még jól érzi magát. Később ugye már kapaszkodna fűbe- fába, de akkor már nem tudja vissza csinálni. Legalább annyi antioxidánst kéne bevinni a szervezetünkbe, mint amennyi méreg anyagokat viszünk be, akár az adalékanyagokkal teli élelmiszerekkel, akár a dohányzással stb. Szóval nyilvánvaló hogy nincs meg a szervezetünkben még az egyensúly sem, nem beszélve ha még mínuszba is vagyunk, azaz tartozásunk van a szervezetünkkel szemben. Vagyis sokkal többet veszünk el a testünktől mint amennyit vissza tudnánk neki adni. Például vitamin hiány, vagy jó minőségű fehérje hiány, vagy éppen mindkettő. És hiába lakunk jól, hiába vagyunk akár túltáplálva is, ha közben a szervezetünk a mikro tápanyagok hiányától szenved, és azokra éhezik. A makro tápanyagok megvannak, azokat ugye könnyebb megadni a testünknek: Zsír és cukor. De még abból is a
rosszabb fajta zsiradék, és a rosszabb fajta cukor. Egyszerű, gyors szénhidrát források. Nos, remélem legalább úgy tűnt, mintha tudnám hogy mit magyarázok. XD 😁
Egyébként ha valaki esetleg nem tudná hogy mi az a mikro tápanyag:
A mikrotápanyagok, vagyis a vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek a makrotápanyagokkal ellentétben nem szolgáltatnak energiát, de kulcsszerepet töltenek be szervezetünk anyagcsere-folyamataiban, az enzimek működésében, és egyáltalán testünk felépítésében.
"Bizony, bizony, mondom néktek: aki hallja az én igémet, és hisz abban, aki elküldött engem, annak örök élete van; sőt ítéletre sem megy, hanem átment a halálból az életbe." (János 5:24)
Én a Krisztián nevű válaszoló tanúsítom, hogy e szavak igazak és megbízhatóak. Él az Úr, aki a Krisztus és Ő az egy Isten, az egy Úr, az út, az igazság és az Élet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!