Alvásparalízis? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )
Olvasgattam kérdéseket a témában, és eszembe jutott a saját esetem, amire még mindig tisztán emlékszem, pedig négy-öt éve történt.
Egy külföldi nyaralás alkalmával történt. Ébredéshez hasonló élmény után egy olyan érzés kerített a hatalmába, mintha valami elemi erővel ragadna a plafon felé, aztán mielőtt még elértem volna, egy pillanatra megtartott, aztán visszadobott az ágyba. De egy másodpercnyi nyugtom sem volt, újra felkapott ez az erő és újra ledobott, legalább kétszer-háromszor még megcsinálta. Rettenetesen féltem és végig olyan érzésem volt, mintha ébren lennék, csak teljesen magatehetetlenül, s az egyik földetérés pillanatában tényleg fel is ébredtem és nagyon zaklatott voltam.
Előtte azzal magyaráztam ezt, hogy lefekvés előtt valami érdekes tudatállapotba kerülhettem, mert éjjel kifeküdtem és néztem a fákat, hogy milyen különlegesek és öregek lehetnek, és milyen jó érzést árasztanak, de az éjjeli élmény mégis borzalmas volt...s nemrég hallottam csak az alvásparalízisről. Szerintetek?
Én egyszer hajnalban arra keltem, hogy egy autó felém tart. Kinyitottam a szemem, és láttam hogy a szobámba vagyok - első emeleten lakok egyébként -, láttam hogy nincs semmi a szobámba, de még mindig felém tart, felültem az ágyba, és félre akartam ugrani, de túl késő volt: az autó elütött, és nekinyomott a falnak. Pár másodpercig se mozdulni, se lélegezni nem tudtam, olyan erővel nyomott a falnak. Aztán megszűnt, én kiugrottam az ágyból, és a szoba közepén letérdepeltem. Aztán átgondoltam hogy mi a fene volt ez :D Életem leghülyébb ébredése volt. Még jó hogy nem ufókról álmodtam épp.
Szóval igen, szerintem alvásparalízissel (meg hasonlókkal) magyarázható szinte minden, alvásközeli állapotban tapasztalt furcsaság.
Köszönöm szépen mindkettőtöknek, ment a zöld kéz. :)
Második válaszoló, gondolom frászt kaptál te is, igen durva lehetett...
Nem alvásparalízis. ( utálom a szót és a fogalmat is, mert nem felel meg a valóságnak)
Annak egyértelmű tünetei vannak: mozgásképtelenség, halálfélelem és nyomás a mellkason, de mint a te élményed, ez is alvásból ébredéskor történik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!