Szerinted mennybe jutott a nagyim?
Amúgy ez egyszerű:
1.
Ha te nem bírod elképzelni a Menyországot a nagyid nélkül, viszont te magad megvallod megváltódnak Jézus Krisztust és megbántad a bűneidet, akkor nagyid nem lehet a pokolban. Hiszen Nélküle nem létezhetne számodra a Menyország.
2.
Nem a lelkészed dönti el és szabja meg, hogy ki kerül a menybe és ki a pokolba.
3. Isten hatalmát nem korlátozzuk be. Neki nincs lehetetlen. Nemde Jézus mellett megfeszített egyik latornak is megmondta, hogy vele lesz a paradicsomban? Szerinted a nagyid ne lenne Krisztussal?
4.
De van még egy dolog, amivel biztos lehetsz, hogy nagyid a Menyországba került. Ugyanis meg van írva:
"Azt is mondom nektek: Ha ketten közületek valamiben egyetértenek a földön, és úgy kérik, megkapják mennyei Atyámtól. Ahol ugyanis ketten vagy hárman összegyűlnek a nevemben, ott vagyok közöttük.” (Máté 18:19-20)
Nincs menny…
Aki elmegy annak se kép se hang
Aggódj azért aki még él
4-es vagyok.
Na de mi a megtérés kedves barátom?
Azt azért ne felejtsük el, hogy a sátán is ugyanúgy munkálkodik a háttérben, ahogy mindig is tette. Na most ha a sátán egy papot bűnbe csábít, teszem azt példának okáért pedofíliával szennyezi magát a tiszteletes, akkor ugyan hogyan várható el az áldozatától, hogy abba a felsőbb hatalomba vesse a hitét, akibe az is vetette, aki rajta erőszakot követett el?
Persze ez szélsőséges példa, amit felhoztam, na de mégis megesett már ez a történelemben.
De a kérdező leírta, hogy a nagyi hitt Istenben. De amúgy egyszerű kérdésekkel megállapítható, hogy a nagyi mennyire volt keresztény, hitt e vajon Jézusban?
Ünnepelte-e a karácsonyt?
Ünnepelte e a húsvétot?
Mondta-e az unokájának karácsonykor, hogy az ajándékot a Jézuska hozta?
Tanította-e az unokáját imádkozni?
Aki olvasta a Bibliát, az tudja, hogy még akkor sem hitt mindenki Jézusban, amikor testben az emberek közt járt. Sőt még a tanítványok hite is meg-meg rendült, pedig látták a saját szemükkel a csodajeleket. Bár hittek Istenben, de nem mindenki hitt Jézusban.
Na és ott van a másik kérdés is: Akkor azok, akik Jézus érkezése előtt meghaltak kivétel nélkül pokolra jutottak volna? Hiszen nem ismerhették a megváltót, nem vallhatták meg Jézus Krisztust megváltójuknak, mert az idő egyszerű folyása miatt nem lehetett róla semmi információjuk, legfeljebb annyi, hogy egyszer majd megérkezik.
Én is itt vagyok példaként. Megbántam bűneimet, mert azért akadnak szép számmal, noha csupán 34 éves vagyok. Viszont elfogadom Jézust személyes megváltómnak, mert Nélküle 2 éve már, hogy főbe lőttem volna magam. Sőt nélküle meg sem születhetett volna egyikünk sem, mert Krisztus hatása a történelemre óriási. Gyakorlatilag a fél világ, ha nem az egész köszönheti a létezését Jézus Krisztus történelemre gyakorolt hatásának. tehát mind Krisztus gyermekei vagyunk. nekem van gyerekem és ha hisz bennem, ha nem, akkor is elfogadom. Gyermekeimnek van egy nagyapjuk és én apám házában lakom. Ha hozzám jönnének segítségért, apám befogadná őket a házába, hiszen a gyermeke vagyok és ők az én gyermekeim. Viszont ha a gyermekeim apámhoz mennének, hogy fogadja be őket a házába, apám egészen biztosan befogadná az unokáit, sőt a dédunokáit is. Isten az embert pedig saját képére teremtette, tehát aki hisz a teremtőben bárhogy vagy bárki révén is hallott róla, az ugyanabban a házban fogja végezni, mint a zsidó, a keresztény vagy akár a muszlimok.
Én Jézus Krisztus tanításai nyomán Ismerkedtem meg Istennel és vetettem bele a hitemet. Más talán Mohamed tanításai alapján, megint más pedig valamelyik próféta vagy szent munkássága nyomán talált rá az Úrra.
Nekem is volt egy nagyim. A nagyim az érettségi ballagásom után adott nekem egy borítékot. Volt benne a kis nyugdíjából származó 5000 Ft és egy rövid kis üzenet. A pénz már rég el lett költve, de a megsárgult levelet a mai napig őrizgetem. Én ugyanazt tanítom a gyermekeimnek, amit a mamám írt a levélben.
Ne térjenek le a jó útról, ha nehéz döntés előtt álnak, hozzám bátran fordulhatnak, segítek valahogy.
Kb ez lenne az üzenet lényege. De nem ezt tanítja Isten is?
Tegnap mikor olvastam a kérdésedet legszívesebben kapásból rávágtam volna, hogy minden nagyi a menybe jut. Tudjátok mit, legyen ez a mondandóm végszava csupa nagy betűvel:
MINDEN NAGYI A MENNYBE JUT!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!