Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Folyamatos, erős fejfájásra...

Folyamatos, erős fejfájásra van valamilyen meditációs gyakorlat?

Figyelt kérdés
Stressz okozza. Gyógyszer sajnos nem opció. Csak ideig-óráig segít, aztán már magától attól fáj a fejem, hogy a gyógyszerek leterhelik a szervezetem. Úgy érzem, mintha rengeteg energia gyűlne össze a fejemben, és a vállamban, ezt nem lehet valamilyen gyakorlattal "kiengedni"?
2022. nov. 28. 10:10
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
0%

Tanuld meg élvezni a fájdalmat. Meglepődnél, hogy mire képes a technika.

Ha elkezd fájni a fejem, akkor pár percig a fájdalomra összpontosítok. Behunyom a szemem és kizárok mindent, csupán a fájdalom a fejemben, ami létezik. Nem megúszni akarom a fejfájást, hanem éppen, hogy megélni, sőt keresni benne az élvezetet. Hiszen ha fáj, akkor élek. Ezt szoktam gyakorolni. Néhány perc elég. Egyre ritkábbak a fejfájások. Sőt mostanra már menet közben, nyitott szemmel is megy. Abból indulok ki, hogy alapesetben a fájdalom a gyógyulás velejárója. Meg lehet találni benne az élvezetet és akkor már el is múlik a fájdalom. Fejfájásra gyógyszert már évek óta nem kellett bevennem, pedig 17-18 évesen minden nap fájt a fejem.

Ne megúszni akard a fájdalmat, ne elkerülni, hanem szembenézni vele. A fájdalom a barátod és nem az ellenséged. Ami pedig nem öl meg, az megerősít.

2022. nov. 29. 21:46
 12/20 Grimfox ***** válasza:
100%
11, ez csak olyan fájdalomra lehet érvényes, aminek az eredetét ismered. A fájdalom a barátod, mert tudatja, hogy valami nem megfelelően működik. Ismeretlen eredetű fájdalomnak mindig az okát kell keresni, és ha lehetséges, el kell hárítani.
2022. nov. 29. 22:19
 13/20 anonim ***** válasza:
48%

12. Amikor fejfájásom van nem tudom, hogy mi okból fáj. Azt tudom, hogy fáj.

Fájdalom nélkül pedig nincs gyógyulás. Sem testi sem lelki gyógyulás nem létezik fájdalom nélkül.

Persze vannak agydaganatok is, nem vitatom. De vizsgálta már bárki is, hogy az agydaganatok nem e a fájdalomcsillapítók és gyógyszerek révén alakultak-e ki?

Ha viszont a stressz okozza akkor pedig nem biztos, hogy a meditáció a legjobb gyógymód.

Egy átlag embert napi 1400 stressz inger ér. Ennek egy része "saját hülyeségből" fakad. Inkább szemléletváltással, életmód váltással érdemes próbálkozni.

Ha pl van egy munkahelyed, akkor egy főnöknek kell megfelelni. Ez stresszes lehet. De ha van egy mellékállásod, akkor már 2 főnöknek kell megfelelni, vagyis duplázóik a stressz. Ott vannak a bevállalt hitelek és az albérlet fizetése, ami stresszes állapotot idéz elő, holott meglehet szüleidnél is ellakhatnál. nem tudom, csak példákat hozok.

Meg az idő szemléletének megváltoztatása nekem sokat segített a stresszcsökkentésben. Nem az évekkel ezelőtt dolgokon meg a mi lett volna ha opciókon pörgetem az agyam és nem is azon agyalgatok, hogy mi lesz évek múlva, hogyan oldom meg a dolgaimat, hanem csak a mai nap problémájával törődöm. A mai nap 24 órából áll, amiből átalszom 7-8 órát, tehát csak 16-17 órában kell igazából gondolkodni, azt megtervezni és azt végig csinálni. A holnapi dolgok miatt aggódjunk holnap, a tegnapi hülyeségeket meg már amúgy sem tudjuk visszacsinálni.

Én pl egy raktári melót választottam a két szakmám helyett, pedig mindkettőben hülyére kereshetném magamat és jó is voltam benne, ám rengeteg napi stresszel járt. lemondtam a főálláson kívüli maszekolásról, mert az is csak idegeskedéssel járt. Nem éri meg.

Néha a kevesebb több.

Inkább megszakítottam néhány baráti kapcsolatot, mert idegeskedéssel járt és a haver kiszámíthatatlan volt.

Ja és megtértem, így egy csomó dolgot rábízhatok az isteni gondviselésre is és hálás vagyok, hogy az Úr megszabadít egy csomó tehertől.

Minél kiszámíthatóbb és összeegyeztethetőbb a munka-szabadidő-vallás-párkapcsolat-közösségi élet, annál streszmentesebb életet lehet élni.

És lehet, hogy 34 évesen a faterékkal lakom és targoncázásból élek meg, de nem fáj annyit a fejem, mint a válásom előtt. Sőt, szinte soha sem fáj és nem is érzem magamat fáradtnak sem.

Az ember feje belefájdúl a sok agyalásba.

Néha a kevesebb több.

2022. nov. 30. 06:45
 14/20 Grimfox ***** válasza:
59%
Nagyon egyet tudok érteni veled a stresszkezelés, és megelőzés fontosságát illetően. Tényleg nem éri meg feláldozni az egészségedet egy jól fizető, de idegtépő munka miatt, vagy ártalmas "barátságok", és párkapcsolatok miatt.
2022. nov. 30. 11:00
 15/20 anonim ***** válasza:
23%

el is értem kemény 0 %.ot a válaszommal.

Sebaj, nem az én fejem fáj.

2022. nov. 30. 11:08
 16/20 Grimfox ***** válasza:
46%
39% az. Nem mindenkinek egyformán hasznos a válaszod, én sem értek vele minden pontban egyet, de ha már tartalmaz hasznos ötleteket, szerintem megérdemli a válaszoló, hogy ne pontozzák a sárga földig. Ahogy elnézem, nem sokan használják a "félig-meddig haszons" opciót...
2022. nov. 30. 11:27
 17/20 anonim ***** válasza:
#13. Tetszik, amiket írtál.
2022. dec. 1. 19:25
 18/20 anonim ***** válasza:
46%

#9. Részletesebben érdekel a tanácsod.

Otthon tegyél mindkét talpad alá egy rozsdamentes acél (nagyon fontos) kanalat,

- Csak rozsdamentes acélból készült kanál jó vagy ezüst is?

ez kivezeti a fölösleges energiát, főleg ha a felső testedben összpontosul.

- Ha nem a felső testben van a fájdalom, akkor mi az ajánlatod, javaslatod?

- Hogyan kell feltenni a talpra, úgy, hogy a talp bőrével érintkezzen vagy zoknin kívül?

2022. dec. 1. 19:30
 19/20 anonim ***** válasza:
62%

#18 Mindegy hol van a túltöltés, a talpon keresztül lehúzza, kivezeti.

Igen, rozsdamentes acél! Zokniban vagy zokni nélkül is lehet csinálni.

Ha ügyes vagy, a talpadra összpontosítással kanál nélkül is ki tudod vezetni. Akkor jó, ha bizsereg egyre jobban és jobban. Aztán megnyugszol.

2022. dec. 2. 07:46
 20/20 anonim ***** válasza:
#19. Köszi a részleteket!
2022. dec. 2. 07:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!