Folyamatos, erős fejfájásra van valamilyen meditációs gyakorlat?
Két csikung gyakorlatot javasolnèk.....illetve lehet többet, meglátod melyik jó.
Az egyik, hogy képzelj el egy piros, pingponglabda-alma nagysàgú gömböt a köldököd mögött, pár centi mélyen a testben, "finoman" erölködés nélkül próbáld ezt meglátni, megérezni ott, elképzelni hogy oda áramlik az energia, és ott összegyűlik, összesűrűsödik. Képzeld hogy a szájban a nyáladba is belegyűlik az energia, és ezt lenyeled a köldököd mögé.
Rendszeresen képzeld el hogy a köldök mögött ott ez a gömb.
A fejben nem szabad fent hagyni általában az energiát, mert sok gondot okozhat.
Érdemes néha nyelvet a szájbapdláshoz nyomva leáramoltatni a köldökhöz elöl az energiát, és a köldökön keresztül bevinni a testben a köldök mögé.
Mikor ezt csinálod, finoman a tarkódtól a homlokod felé paskold végig párszor a fejtetöt, hogy ezzel is serkentsd az álramlást.
5, és 6-ossal értek egyet. 6-oséhoz még hozzátenném, hogy például a fej, arc, és vállak akár saját kezű masszírozása sokat tud enyhíteni az izom, és idegfeszültségen.
Ugyan nem meditáció, de a jógik a fejfájást hidegvizes orrmosással szokták enyhíteni. Próbáltam, és tényleg van hatása. Lehet kapni orrmosó csészéket, van hozzájuk használati utasítás is, és sok más esetben is hatékonyak, nem csak fejfájásnál.
Köszi mindenkinek!
1-es: én idáig kifelé próbáltam engedni az energiát, ez is segített valameddig, de akkor pont rosszul csináltam ezek szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!