Hogy-hogy néhány technikához (reiki, stb) kell beavatás, és pl az agykontrollhoz nem kell? Pedig azzal is nagy eredményeket lehet elérni. Akkor minek beavatás? Egyáltalán mi történik olyankor?
Köszi
A többi beavatás is olyan hogy kitágítják a test energiacsatornáit? PL ....(nem engedi kiírni mert azt írja védjegyoltalom van rá, nem tudom pl csikung, meg ilyenek, különböző helyeken hallani még beavatást.
Azért különböznek a beavatások mert valahogy...
...Most jut eszembe miért különböznek?
Tehát ha reikinél kitágították az energiacsatornákat az működik a csikungra is, vagy az emf (ezt nem nagyon ismerem), vagy mindenre amihez ez kell? Ezen kívül, mi a különbség, pl az 1-es szint 3-as szint beavatás között? A mértéke? Vagy többféle energiacsatorna van?
Köszi ha válaszolsz. (Bár lehet ezt csak az tudja aki többféle technikát is jól ismer.)
A csikungban nincs beavatás, ott önálló gyakorlás van. Bár hallottam olyan szektáról, ahol végeznek valamit, de ez felesleges, sőt lehet káros is. Én is gyakorlok csikungot, és nem kellett hozzá beavatás.
A legtöbb ilyen kézrátevős gyógyítós rendszer beavatós, így az is, amit nem enged kiírni, mert védjegyzett a szó. Nevezzük csak őket pránásoknak. Ezek a beavatások nagyjából ugyanazt a sémát követik, de persze a két rendszer között nem ismerik el egymás avatását. Reki egy, és a másik egyes szintje nem helyettesíthető. Nem azért, mert annyira eltér, hanem mert a tanfolyamok fizetősek. A szintek között nagyjából a mérték a különbség, meg egyes irányzatoknál azok az eszközök, amiket csak akkor adnak a kezedbe, ha elmentél az X szintű beavatásra, és kifizetted a díjat. Sajnos ezek eléggé pénzorientáltak.
A csikungban ezek nem igazán segítenek, mert ott magad építed fel a belső erődet, és nem csak bizonyos csatornákkal dolgozol, hanem igyekszel átfogóan fejlődni. A csikung amúgy életerő művelést jelent, ha lefordítod, és tényleg ilyen is a gyakorlata. Fokozatos művelés, és fejlesztés. Az is eltér, hogy ha hajlandó vagy sokat, és figyelmesen olvasni, a csikung alapgyakorlatait egyedül is el tudod sajátítani. Oktatóval biztos könnyebb, de nem elengedhetetlen.
Köszönöm. Csikungból melyik gyakorlat vált be neked amiket gyakran használsz?
Csak a 8 brokáttekercset tanították nekem régebben.
Találtam néhányat youtube-on. Van neked kedvenc videód, vagy könyv ami a legjobb szerinted?
Milyen gyakran használod?
Gondolom tanfolyamon tanultad?
Nem nézek róla videókat. Mondjuk ülőmeditációról elég unalmas is lenne egy videó. Én könyvből tanultam az egészet. Dr. Yang Jwing-Ming könyveit szeretem. Elég részletesek, sok szakkifejezéssel(kínaiul), de pont emiatt lehet arra használni, hogy önállóan tanuljon belőle az ember.
A meditációs gyakorlatokat viszonylag ritkán használom, de a kiegészítő gyakorlatokat, és gyakorlati alkalmazást elég gyakran. Majdnem napi szinten, ahogy a szükség hozza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!