Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » A "guruk" (akik ezotériávan...

A "guruk" (akik ezotériávan foglalkoznak), valójában negatív emberek?

Figyelt kérdés
Van egy barátnőm, aki ilyesmivel foglalkozik, és eleinte jóban voltam vele, de azt vettem észre, hogy erőszakos,manipulatív. Pl mesélek neki valamit, hogy mi történt velem, vagy a munkahelyemen, és az esetek 100 %-ban engem hibáztat, és amikor védem magam, akkor elintézi annyival, hogy nem vagyok az ő hullámhosszán. A helyzeteket egysíkúan látja, és nagyon sértődékeny. Pl van egy szituáció, ahol nem volt jelen, de ő mindenből azt állapítja meg, hogy velem van a gond. No de ha rajtam kívül ketten is ugyanúgy látjuk a helyzetet, és kiállunk egymásért, akkor pedig velünk van a gond. Mintha vmi agymosást, energia elszívást csinálna, vagy nem tudom. Nagyon lekezelő, és ő vádolja a másik embert azzal, hogy csak azt fogadja el, aki egyet ért vele, holott pont ő az, aki ezt akarja, és csak ezt fogadja el. Minden "guru" ilyen jellem?
2022. okt. 26. 20:00
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
49%
Az a tapasztalatom, hogy sajnos igen, szinte mindegyik ilyen. A szüleim is erre a "vallásra" neveltek, és magam is ezt követem, ezért rengeteg rendezvényen voltam már, sok hasonló emberrel beszéltem és pár ilyen témájú csoportban is benne vagyok, tehát nem általánosítok hanem tapasztalatból beszélek.. Az a baj a spiritualitással, hogy nagyon nagy ego boostot ígér az erre fogékonyaknak. Például: ha meditálsz, kitisztul a lelked, harmóniába kerülsz önmagaddal. Sok-sok hasonló üzenet összeadódik, és azt szűrik le belőle az emberek, hogy ők jobbak, tisztábbak, többet tudnak mint más emberek, ők már vezetők, meg angyali küldöttek, stb. Innen már egyenes út vezet a "mindenki hülye csak én vagyok helikopter" tévképzetekhez. Vannak normálisak is, akik tényleg úgy csinálják ahogy kéne, és egyáltalán nincsenek elszállva maguktól, de ők jó ha 5%-ot kitesznek.
2022. okt. 27. 08:05
 12/13 anonim ***** válasza:
89%

A kijelentés, mely szerint: "Ha meditálsz, kitisztul a lelked, harmóniába kerülsz önmagaddal" alapvetően igaz. A baj inkább az, hogy ezt sokan csak fejben élik meg, vagyis beszélnek róla, de nem gyakorolják. Nem élik át a meditáció által megtapasztalható emelkedett és letisztult tudatállapotot, helyette inkább a spirituális egójukat hizlalják.

Lekezelően állnak másokhoz, de hiányzik belőlük az álazat és az alapvető jóindulat, amivel embertársaikhoz kellene viszonyulniuk. Na, nekik nem sikerült megérteniük a spiritualitás lényegét.

2022. okt. 27. 12:54
 13/13 anonim ***** válasza:
81%

Ezt nevezik spiri ego-nak.

Sajnos sokan és Nagyon könnyen észre sem veszik,hogy amit tanulnak azt éppenséggel ellentétesen valósítják meg az emberekkel...

A szeretetről mondanak mindent aztán pedig önzőek és kivagyok stílusban viselkednek.

Ez nem a guru vagy a mester hibája!

Hanem a tanítványé aki többnek jobbnak képzeli magát másoktól!

2022. okt. 31. 10:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!