Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » A "guruk" (akik ezotériávan...

A "guruk" (akik ezotériávan foglalkoznak), valójában negatív emberek?

Figyelt kérdés
Van egy barátnőm, aki ilyesmivel foglalkozik, és eleinte jóban voltam vele, de azt vettem észre, hogy erőszakos,manipulatív. Pl mesélek neki valamit, hogy mi történt velem, vagy a munkahelyemen, és az esetek 100 %-ban engem hibáztat, és amikor védem magam, akkor elintézi annyival, hogy nem vagyok az ő hullámhosszán. A helyzeteket egysíkúan látja, és nagyon sértődékeny. Pl van egy szituáció, ahol nem volt jelen, de ő mindenből azt állapítja meg, hogy velem van a gond. No de ha rajtam kívül ketten is ugyanúgy látjuk a helyzetet, és kiállunk egymásért, akkor pedig velünk van a gond. Mintha vmi agymosást, energia elszívást csinálna, vagy nem tudom. Nagyon lekezelő, és ő vádolja a másik embert azzal, hogy csak azt fogadja el, aki egyet ért vele, holott pont ő az, aki ezt akarja, és csak ezt fogadja el. Minden "guru" ilyen jellem?
2022. okt. 26. 20:00
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
75%
Sosem a guruval van a baj, hanem az éretlen személyiségű tanítvánnyal. Az ilyenek sokszor spirituális egót növesztenek maguknak, vagy valami hasonló lelki deficit kerül náluk a felszínre.
2022. okt. 26. 20:11
 2/13 A kérdező kommentje:
Nagyon manipulatív, lekezelő, erőszakos. Állítólag "energiákkal" is dolgozik.
2022. okt. 26. 20:13
 3/13 Darius- ***** válasza:
77%
Guru gyujtofogalom. Elemei emberek, igy valtozo melyikben mennyi a jo és rossz. Mindegyikuk masban hisz, talan az alap lehet azonos.
2022. okt. 26. 20:53
 4/13 anonim ***** válasza:
66%
Ő az agymosott. Az ilyeneket szokták behülyíteni szekták, MLM cégek.
2022. okt. 26. 20:59
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Az ilyen általánosító kérdéseknél fel szokott bennem merülni, hogy az általánosításra hajlamos emberek elgondolkodnak néha azon, hogy mások vonnak-e le messzemenő következtetéseket miattuk egy bizonyos rétegről........??

Szóval most a példa kedvéért tegyük fel hogy te szeretsz karatézni. Belegondoltál már hogy ahogy te a "gurukat" úgy ámblokk negatív, erőszakos, manipulatív embernek hiszed egy ismerősöd miatt, úgy egy hasonlóan kétbites, mindent feketén-fehéren látó személy azt hiszi, hogy minden karatés bunkó, türelmetlen köcsög, csak azért mert volt egy ilyen élménye veled?

Na mindegy, ez egy kicsit off volt.

Amúgy nem tudom.

2022. okt. 26. 21:11
 6/13 anonim válasza:
90%

Mitől lett guru? A guru jelentése lelki tanítómester, aki kivezeti a tanítványt az anyagi világból és segít neki elérni a megvilágosodást, hogy saját egoja fölé emelkedjen. Hagyományosan a tanítványi láncolaton keresztül kell kapnia beavatást, majd hosszadalmas lelki gyakorlatok során elérnie a tanításra alkalmas lelki szintet, ami nála nyilvánvalóan nincs meg. Az önjelölt guruk nem guruk, sarlatánoknak tekintik őket az összes keleti kultúrkörben.

Szóval nem, egy valódi guru sem ilyen, nem hogy az összes.

2022. okt. 26. 21:42
 7/13 A kérdező kommentje:
Képzett pszichológus, aki áttért az ezotériára és energetikára.
2022. okt. 26. 21:52
 8/13 anonim ***** válasza:
88%
Sokszor lekezelőek, már annyi energiát beletettek a témába, hogy nagyon zavarná őket ha kiderülne hogy nem teljesen jó témára áldozták az idejüket, és ezért már mindenbe ezt látják bele. Nem tudják elengedni a témát.
2022. okt. 26. 22:09
 9/13 anonim ***** válasza:
85%
A nagy spirituális megvilágosodás sokakból kihozza az erős egót ironikus módon. De persze ez nem mindenkire igaz.
2022. okt. 26. 22:14
 10/13 anonim ***** válasza:
59%
Lehet h igaza van
2022. okt. 27. 01:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!