A spirituális technikák segíthetnek a koncentrációs zavarokon? Ha igen akkor melyik a legjobb?
A legjobb az, amelyiket csinálod.
Nincs sajnos "legjobb", az emberek különbözőek. Találd meg neked melyik jó.
2-es köszönöm
Nem tudom milyen fajták vannak. A meditációról hallottam, de néhány ismerősöm teljesen megváltozott tőle (rossz irányba).
A koncentráció alatt azt értem, hogy megtanulod a tudatodat egy dologra irányítani, és másodpercekig azon tartani.
Ezt hívják egyhegyűségnek, amikor minden mást kizársz, nem viszik el a figyelmedet a jövő-menő gondolatok, nem vonja el semmi a figyelmedet a "tárgyról", ami lehet egy mantra, egy kép, egy pötty a falon, a légzésed, egy mozdulatsor, a lépteid, stb. Ha ezt eléred, és 10-20 másodpercig fent tudod tartani, akkor koncentrálsz.
...ha ezt a gondolatmentességet 2 percen túl is fent tudod tartani, akkor meditálsz.
Szóval csak ülj le kényelmesen, és figyeld a légzésedet.
Köszi, lehet hogy igazad van. Most éppen megy a koncentráció. Valószínűleg pályaválasztási tanácsadó is kellene, mert van amikre átlagon felül tudok koncentrálni. Vagy egy coach.
Közben találtam ilyen fogalmat hogy monotonitás tűrés, na az nekem nincs.
Minden készség fejleszthető és érdemes is fejleszteni őket. Persze, ha alapvetően rossz a koncentrációd, monotonitás tűrésed, akkor érdemes lehetőleg minél kevésbé ilyen készségeket igénylő tevékenységeket folytatnod.
A coach inkább tüneti kezelés, a pszichológus általában magasabban képzett szakember és többet tud segíteni a problémák okainak feltárásában és megoldásában. A coach segíthet hamar túllendülni egy pillanatnyi megakadáson, hogy tovább tudj menni, de a probléma forrásával egyáltalán nem foglalkozik. Ha viszont megoldás nélkül hagyod a probléma okozóját, az a jövőben újabb és újabb nehézségeket fog előidézni az életedben. Érdemesebb a forrást kezelni és ezáltal megszabadulni a tünetektől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!