Holnap összeomolhat az élet? A NASA napfizikusai szerint legalábbis?
Hatalmas napvihar éri el ma a Földet, összeomolhat az élet
Az amerikai űrkutatási szervezet, a NASA prognózisa szerint július 19-én egy úgynevezett koronakidobódás részecskefelhője fogja „telibe találni" a Földet. A napfizikusok előrejelzése szerint a G1-es típusú kitörés átmeneti zavarokat okozhat a telekommunikációban, illetve a műholdas helymeghatározásban is. [link]
Jah ettől aztán véget ér a világ, hogy a net, telefon meg gps nem lesz elérhető pár óráig.
Cluckbait miatt lehet itt jelenteni kérdést?
Origóról értelmes ember mióta olvas bármit?
Kedves kérdező, ha nem omlik össze a világ, akkor jössz nekem 1000 zlotyival.
"Hatalmas napvihar éri el ma a Földet, összeomolhat az élet"
Na lesz mire hivatkoznom, hogy miért nem dolgozok egész nap...
Kommunikációs eszközök zavarairól írt, és arról, hogy Közép-Európában is lehet, hogy lesz ezekben a napokban Sarki fény (Aurora Borealis).
Ugyhogy emberek legyen nálatok fényképezőgép.
Keresgélem az eredeti cikket, de csak az origo cikkét láttam, szóval az origo meg hát no, origo. Vagy igaz vagy sem.
Megnéztem a NASA oldalán, de csak május 10-ei Nap kitörésről írt, X-osztályú, ami a legerősebb. És a legerősebb napkitörésnél szokott lenni koronakidobódás is. De a koronakidobódás nem ugyanaz, mint a Nap kitörés.
A július 15-ei Napkitörésről nem írt semmit a NASA. Én nem találtam, ha valaki megtalálja a hivatalos oldalukon akkor nagyon megköszönnék, ha lenne olyan kedves és linkeli.
És amúgy nem kitörésről ír a cikk, hanem korona kidobódásról. Az nem ugyanaz.
De pl. X-osztályú napkitörésnél szokott lenni koronakidobódás is. Azt is írta, hogy ezeknek nagy részét elnyeli a Föld légköre. De leginkább az űrhajósokra nézve veszélyes és a műholdakra nézve.
A napkitörések csak akkor hatnak a Földre, ha a Napnak a Föld felé eső oldalán keletkeznek. A napkitöréseket különböző osztályokba sorolják erősségük, azaz energiakibocsátásuk alapján, és a Földre gyakorolt hatás attól függ, hogy egy kitörés milyen osztályba tartozik (B, C, M és X osztályok, ahol az X a legintenzívebb).
De a Napkitöréseknél nem írt G-osztályt. Olyan osztályt nem sorolt fel a NASA.
A NASA blogján nézzétek meg, ott felsorolja milyen osztályok vannak. Az X a legerősebb.
És írnak a koronakidobódásról is.
De ez Napkitörés volt, de írták, hogy X-erősségűnél szokott lenni koronakidobódás is.
Egy link egy koronakidobódás képéről, ami 2000-ben volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!