Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Létezik valami módszer vagy...

Létezik valami módszer vagy technika a túlzott aggódásra?

Figyelt kérdés
Nagyon kevés pillanat van, amikor nem azon agyalok, hogy mi lesz. Már többször elképzeltem, hogy télen fázni és éhezni fogunk, elveszítjük a házunkat, a család szétszakad....... Begolyózok ettől. Talán nem kellene semmilyen hírt elolvasni, szarni mindenre, aztán majd lesz valahogy. 47 éves vagyok, két gyermek apukája, viszonylag biztos munkahelyen van, bár a fizetés nem túl erős. Tudom, hogy tönkretesz ez a sok aggódás és az elfojtott düh. Más is volt már így ezzel? Mi a megoldás? Nyugtatón kívül minden érdekel.
2022. júl. 18. 20:52
 1/3 anonim ***** válasza:

Az elme csapong, férfiként teljesen normális hogy ilyeneken pörögsz, csak jól érzed hogy nem szabad hagyni elszaladni a dolgokat,

Az intellektus értse meg hogy biztos minkahelyed van, és biztonságban fogod tartani a családokat, és meditációval érdemes megpróbálni lenyugtatni a csapongó elmét.

A kínaiak úgy tartják hogy az aggódalom, a düh a harag azok valódi energiák, amik a szervekben tárolódnak, felhalmozódnak, és ha túl sok, akkor károsítják és betegségeket okoznak.

Szóval ezeket tudatosan el kell engedni, kiegyensúlyozni, stb.

2022. júl. 18. 21:19
 2/3 anonim ***** válasza:

Gondolj arra, hogy még semmi se teljesen biztos az árakat illetően.

Autogén tréning segíthet.

2022. júl. 19. 04:52
 3/3 anonim ***** válasza:

Én is így vagyok ezzel, eleve aggódós vagyok, és most a háborús és gazdasági hírek miatt nekem is néha átfut az agyamon a legrosszabb forgatókönyv. Nyugtató hatású szereket én sem szedek.

Nem tudok ilyen autogén meg egyéb meditációs technikákat sem, úgyhogy én csak egyszerűen próbálom elhessegetni ezeket a gondolatokat, pl. valami másra gondolok vagy azt mondom magamnak, hogy most nem akarok ezen kattogni, mert itt és most úgysem tudom megoldani. Jól megy nekem az elnyomás, elrejtés, elhessegetés, bár ez nem old meg semmit.

Néha kibeszélem a félelmeimet, szerencsére van körülöttem egy-két optimistább ember, ők gyorsan rávilágítanak arra, hogy felesleges aggódnom. Ha másért nem is, de abban igazuk van, hogy aggódással úgysem változik a helyzetem.

Azt észrevettem, hogy ha van egy-két zsúfoltabb napom, akkor nem érek rá agyalni a félelmeimen, szóval talán jó módszer, ha tudatosan elfoglalja magát az ember valamivel. Amikor meg rámtörnek a negatív gondolatok, akkor tudatosan próbálok valami pozitívra gondolni. Amúgy apróság, de a zene, mozgás is sokat használ negatív hangulat ellen.

2022. júl. 19. 16:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!