Az ember miért keresi mindennek az értelmét és miért akar mindenre logikus magyarázatot találni?
Miért ne lehetne valami random értelem nélküli?
Persze tudom, az ember képes 2 ellentétet is külön külön elmagyarázni, hogy a másik opció miért téves, de akinek az agya ennél nem tud tovább gondolni az felesleges válasz, mert tudom, az ember szereti mindenbe a magyarázatot meg a logikát keresni és úgyis meglesz magyarázva, de ilyen nincs.. M1 1 próbát talán megér.
Azért, mert régen az az ember maradt életben, aki jobban látta, hogyan működnek a dolgok.
Ez annyira fontos volt, hogy belefért az is (tehát nem okozott bajt), ha időnként kicsit túlgondolta, és ott is értelmet keresett, ahol nem volt.
Erre meg azt a mondást hoznám fel, amit a Görögök találtak ki, miközben úgy általában mindenröl vitáztak: az ízlés nem vita téma. Én e mellé raknám az étkezési szokásokat is. A szokásokban többnyire nem az értelem dominál, hanem, mert így alakult ki, ezért is nevezik szokásnak.
Ciszont ez nem tudom miként jön a kérdésedhez, amire válaszoltam?
Azért mert baromi frusztráló hogy nem tudjuk hogy miért hogyan vagyunk itt és hogy mi értelme van, vagy hogy mi miért történik
Bele is lehet örülni a bizonytalanságba
Azért, mert ha érted, és tudod mi miért van, akkor legközelebb ha ugyanolyan okkal találkozol, tudod, hogy hova vezet/vezethet. Ha nem is tudod teljesen irányítani az életed, a dolgok megértésével, hogy mi miért van, kicsivel több lehetőséged van a választásra.
PL ha tudod, hogyha későn mész lefeküdni, másnap reggel nagyon álmos leszel, akkor egy bizonyos pontig tudod a holnapi kipihentséged befolyásolni azzal, hogy hamarabb fekszel le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!