Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Milyen babonákat ismertek...

Milyen babonákat ismertek amiket szinte minden ember ismer a földön?

Figyelt kérdés
2022. jún. 30. 21:48
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha látsz egy politikust, le kell köpni, különben ellopja a lelked.
2022. jún. 30. 21:53
 2/12 Grimfox ***** válasza:
100%
A babonák kultúrafüggők. Nincs olyan babona, amit minden kultúra ismerne. Kivéve ha a kísérteteket babonának tekinted, mert az minden kultúrában jelen van.
2022. jún. 30. 22:26
 3/12 A kérdező kommentje:

aha,

olyanokra gondoltam mint a tükör meg a létra, de most hogy mondod ezek lehet nem is őshonosak Mo.-n és amerikából lett a filmek által áthozva.

2022. jún. 30. 22:38
 4/12 anonim válasza:
100%
Ha a bal tenyered viszket, akkor pénz áll a házhoz ha jobb akkor pénzt fogsz kiadni.
2022. jún. 30. 22:53
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha viszket a bal szemed,akkor öröm ér,ha viszont a jobb szemed viszket,akkor sírni fogsz.
2022. jún. 30. 23:03
 6/12 Grimfox ***** válasza:
100%

A létra honos nálunk, de mondjuk kelet-oroszországban már nem. Szerintem a tükör sem. A tükör, vagy a tükröződés, tükröző felületek általában kapcsolódnak valami babonához, de ez eltér kultúránként.

A babonák azért ilyen helyhez kötöttek, mert egy korábbi kultúra maradványai, ami az adott területen létezett, vagy pedig az aktuális vallás bizonyos elemeinek elcsökevényesedései.

2022. jún. 30. 23:16
 7/12 anonim ***** válasza:
0%

"szinte minden ember ismer"

Elárulod, ebbe a kategóriába beletartoznak az amazonasi őserdő törzsei is?

2022. júl. 1. 07:29
 8/12 A kérdező kommentje:

hiszed vagy sem 10 percet szántam arra hogy kigondoljam a megfelelő megfogalmazást...

De úgy voltam vele hogy ha lesz olyan béna pöcs aki megkérdezi akkor mondom neki hogy ott van a szó hogy "szinte" tehát nem csak "minden ember ismer" hanem SZINTE minden ember ismer

2022. júl. 1. 12:24
 9/12 anonim ***** válasza:
67%

Nem babona, de szinte minden ember ismeri:

"Ha találkozol egy tisztességes politikussal, rögtön csapjad agyon, mert úgyis elkutyul!"

2022. júl. 1. 12:38
 10/12 anonim ***** válasza:
25%
A viszketés a fürdés hiánya.
2022. júl. 1. 14:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!