Milyen babonákat ismertek amiket szinte minden ember ismer a földön?
aha,
olyanokra gondoltam mint a tükör meg a létra, de most hogy mondod ezek lehet nem is őshonosak Mo.-n és amerikából lett a filmek által áthozva.
A létra honos nálunk, de mondjuk kelet-oroszországban már nem. Szerintem a tükör sem. A tükör, vagy a tükröződés, tükröző felületek általában kapcsolódnak valami babonához, de ez eltér kultúránként.
A babonák azért ilyen helyhez kötöttek, mert egy korábbi kultúra maradványai, ami az adott területen létezett, vagy pedig az aktuális vallás bizonyos elemeinek elcsökevényesedései.
"szinte minden ember ismer"
Elárulod, ebbe a kategóriába beletartoznak az amazonasi őserdő törzsei is?
hiszed vagy sem 10 percet szántam arra hogy kigondoljam a megfelelő megfogalmazást...
De úgy voltam vele hogy ha lesz olyan béna pöcs aki megkérdezi akkor mondom neki hogy ott van a szó hogy "szinte" tehát nem csak "minden ember ismer" hanem SZINTE minden ember ismer
Nem babona, de szinte minden ember ismeri:
"Ha találkozol egy tisztességes politikussal, rögtön csapjad agyon, mert úgyis elkutyul!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!