A keresztények és az ezoterikusok is valamilyen természetfelettiben hisznek. De vajon melyikük az elégedettebb az életével?
Hatos válaszolónak igaza van.
Mert Jézus azt mondja, hogy nem szolgálhatsz két úrnak, hiszen az egyiket ha szereted, akkor a másikat gyűlölőd. Én pedig azt mondom, hogy egy Úr van, a másik pedig nem úr, hanem valami, amit az Úr adott, hogy engem szolgáljon.
Na, írok ide egy kisregényt, mint ezoterikus emberekkel (szülők, barátaik, illetve ezoterikus rendezvények hada) nevelkedett, muszájból hittanra járós gyerek.
Személyes tapasztalatom szerint a modern ezotéria arra irányul, hogy az emberek úgy érezhessék, irányíthatják az életüket, és természetfeletti erőt kaphatnak. Ők már nem akarnak megvilágosodni, vagy tisztelni az univerzumot; hatalmat akarnak. Vonzás törvénye, karma, átkok, telekinézis, stb. Vannak akik ténylegesen szigorúan meditálnak, és tanúsítanak némi tiszteletet földanyánk felé, de ők már inkább a buddhizmust, vagy a wiccát követik, ami megint kettő teljesen más téma. A kereszténység alappillére (ahogy én értelmezem) megpróbálni jó emberré válni. Mielőtt valaki elkezdei hogy jahjj a papok... most az átlag emberekre gondolok. Az a kérdés pedig hogy valakit az erő, vagy a jó erkölcsök tesznek boldogabbá/ elégedettebbé, talán egyidős az emberiséggel, nem fogok itt filozofálni róla. A személyes véleményem az, hogy a keresztények boldogabbak, mivel az ő hitük és értékrendjük stabil, míg az ezoterikus emberek hite folyamatos többet akarásra épül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!