Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Elképzelhető, hogy az ember...

Elképzelhető, hogy az ember sorsa egy életszakaszban eldől, és nem lehet tovább változatni rajta?

Figyelt kérdés

Egy olyan korszakban mondom ezt, ahol az önfejlesztő irodalom és a motivációs guruk szinte elárasztanak minket. Sokmindent kipróbáltam már: olvastam Tony Robbinst, próbáltam a vonzás törvényét, még keresztény is voltam (noha az kifejezetten negatív hatással volt rám) stb. Nem lett jobb az életem.

Lehet, hogy ez az egész tinédzser korban dől el, mert akkor az ember személyisége véglegesen kialakul. Azok a srácok, akiknek már akkor összejönnek a dolgok, felnőttként is sikeresek lesznek. A lúzerek meg lúzerek maradnak.

Én tiniként is egy lúzer voltam. Azokhoz a fiúkról tartoztam, akikkel ott álltunk az iskola folyosóján, és nézegettük a jó csajokat, míg a menő fiúk smároltak velük.

Felnőttem, de ugyanolyan senki vagyok, mint akkor voltam.

2022. ápr. 5. 17:22
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Van olyan életszakasz, ahol minden eldőlhet. Születésnek hívják.
2022. ápr. 5. 19:40
 12/18 anonim ***** válasza:
#10 Téged nagyon hátráltat a korod, család? Ha pont a köztes időben vagy, amikor gyerekeket kell eltartanod, akkor várd meg, hogy felnőjenek és utána tanulhatsz tovább. Anyu 60 évesen diplomázott.
2022. ápr. 5. 19:48
 13/18 anonim ***** válasza:

Nem.

Én elkezdtem egyetemet, és a jegyeim jók is voltak, csak energiámból nem futotta, így nem értem a végére.

De féléveket elhasználtam, így ha barmit tanulni akarok azt nagyrészt fizetnem kell.

Amit nem tudok, mert a jelenlegi képzettségemmel minimálbért keresek.

De ha pl diakhitelt is vennek fel, az se biztosíték hogy az energiámból futja.

2022. ápr. 5. 19:55
 14/18 anonim ***** válasza:

Munka mellett tanulas nálam nem működik, jelenleg is vagy dolgozok vagy alszok, mert annyira fáradt vagyok.

Tudom, hogy van aki ezt meg tudja csinalni, és minden elismerésem, de nekem ezek irreális elvárások.

2022. ápr. 5. 19:57
 15/18 anonim ***** válasza:
#14 Irreális terhet felesleges a válladra venned. Viszont ha esetleg valamikor úgy érzed, itt az idő, tedd meg.
2022. ápr. 5. 20:06
 16/18 Shaddark ***** válasza:

Szerintem.

ha eljut valaki odáig, hogy rájön hogy az életben mindne vele történt jó és rossz dologért ő és csakis ő a felelős, akkor a kérdésre a válasz nem. Ha minden dologért vállaljuk a felelősséget akkor folyamatosan fejlődünk és egyre jobb minőségű lesz az életünk. 10 év múlva már rá sem ismerünk az "előző" életünkre.

Ha mindig másokat, a körülményeket ... hibáztatunk vagy okolunk, akkor a kérdésre a válasz igen. Eldőlt, így marad minden.

2022. ápr. 5. 21:11
 17/18 anonim ***** válasza:
Én tudom, hogy én csesztem el, mert én hagytam ott a tanulást, de ennek ellenére mégis hátrafele megyek.
2022. ápr. 5. 22:03
 18/18 Shaddark ***** válasza:

Ha a felismerés megvan, akkor már csak le kell vonni a tanulságokat.

Mi az a készség, képesség ami alacsony szinten van meg benned hogy nem sikerült.

Vagy ezeket kell fejleszteni, vagy elfogadni hogy ezek olyanok amilyenek és ezekhez mérten célt kitűzni amit el tudsz érni.

- Magasabb energia szintet pl. rendszeres sporttal lehet elérni.

Hülyén hangzik de ez is úgy működik mint a szeretet pl. - minél többet adsz annál több jön vissza. Ha napi szinten mozogsz / edzel, hiába csinálsz több mindent egy nap, több energiád is lesz, sokkal kevésbé leszel fáradékony.

- De lehet egy könnyebb tanulási ágat is választani, diploma helyett pl. egy jól fizető szakma.

2022. ápr. 5. 23:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!