Hogyan szerezhet az ember valamiféle tanúbizonyságot?
Szerintem van benned egy bizonyos mértékű blokk. A szóhasználatban látszani szoktak az ilyesmik. Mindkét válaszlehetőséged tagadással kezdődik például.
Ne érts félre, nem kell mindent azonnal elhinni. A legtöbb ember akkor hisz, ha lát, tapasztal.
A meditáció például abszolút jót tesz az egészségnek, bármelyik fajtája. Ehhez nem kell semmilyen ezo dologban hinni.
Ha könnyű tapasztalatot akarsz, akkor próbáld ki az ingát. Nem kell professzionálisnak lennie. Vékony lánc végén mondjuk gyűrű vagy szív alakú medál, nagyjából kiegyensúlyozott medál legyen. A domináns kezedben tartsd, a láncot, kb. 10-15 cm szabadon lógó lánc elég. Tudjon az inga bármely irányba, körbe ingani. A szabad tenyeredet tedd az inga alá. Ne mozgasd a kezeid, támaszd ki az ingát tartó könyököd, az a biztos. Koncentrálj igenre vagy nemre, egyszerre az egyikre. Figyeld közben az ingád. El fog mozdulni valamerre, először csak gyengén; ha ráérzel, akkor már egészen hirtelen és erősen mozdul nyugalmi állapotból. Nem tudom ennek van-e tudományos magyarázata. Azt tudom, hogy működik, mert tapasztaltam. Az már más kérdés, hogy lehet-e ezzel információt szerezni a saját tudatalattinkon kívülről bárhonnan.
Elsősorban nyitottság szükséges, de a "tudatos megfigyelő" nézőpontjából könnyebben észreveszed az élet által neked felkínált bizonyítékokat. Az analógiás gondolkodás sem hátrány, ezáltal könnyebben elvonatkoztathatsz és megértheted az események közötti (ok-okozati) összefüggéseket is.
A bizonyítékok gyakran nem egyértelműek, vagy éppen közvetettek, ezért úgy tekints az életre, mint egy hatalmas kirakós játékra, ahol minden-mindennel összefügghet. Ha így teszel, akkor nem utasítasz majd el élből egy, az adott pillanatban esetleg még jelentéktelennek tűnő mozzanatot, amely a későbbiekben nagy valószínűséggel értelmet nyer majd és kielégítő bizonyítékkal szolgál neked. 🙂
Nagyon szépen köszönöm az összes választ!
Kedves 19-es beszélek angolul. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!