Hogyan szerezhet az ember valamiféle tanúbizonyságot?
Szerintem elsőre indulj tiszta lappal és nyitottan.
Tehát ne legyenek előre elvárásaid, előítéleteid a témában, mert azok megnehezíthetik hogy észrevedd, ha valami ott van.
Próbálj meg kicsit több időt egyedül tölteni, ahol a figyelmed nem görcsösen a külvilàgra, vagy annak dolgaira irányul - pl hogy még ki kell ma vasalnom holnap megfőzöm az ebédet de még ide is megyek meg oda is. Ezeket rakd félre arra az időre és csak így sodródj a gondolataiddal.
Bármilyen relaxációs vagy meditációs technika, akár agykontroll is jó, lényeg, hogy kicsit "leválaszt" arról hogy csak a rideg matézis van és semmi más, és kinyit a nem-fizikai dolgok felé.
3-as köszönöm a válaszod a meditációval próbálkozom, de még nem igazán sikerült elsajátitani. Nem igazán tudom mi az a fajta ami megfelelne. Esetleg van valami tipp? :)
Köszönöm a válaszod
Személyes véleményem szerint ez nem feltétlenül van igy. Pl.
a keresztények nagyrésze élete során nem feltétlenül tapasztal meg ilyesmit. Csak a hit van számukra és mégis, elég erős sokuknál, hogy egy életen át kitartsanak. A konkrét tapasztalat érdekelne egyébként amihez mondjuk nem szükséges egy halálközeli élmény lehetőleg :D
Igy nyilván nem az derülne ki számomra, hogy mi vár ránk ha vége mindennek.
Csak ezen az oldalon annyi érdekes dolgot olvastam (angyalok, démonok, mágia, hiedelmek stb. ) gondoltam hátha valaki tud valami tippet a tapasztalásra.
A válasz az, hogy nem kell elhinni semmit, és nem kell mindenre külső bizonyíték sem. A világnézetünk jelentős részét eleve "elhisszük", hisz nem láttunk sose hidrogénatomot, mégsem kételkedünk benne.
A meggyőződés a kulcsszó: meg vagyok győzve arról, hogy van hidrogénatom, és ezzel nincs is baj.
Namármost: van külső tapasztalati meggyőződés, és van belső tapasztalati meggyőződés. Utóbbira jó példa az én-élményünk: a legtöbb ember meg van győződve a saját énje létezéséről.
A kérdésedben rejlő dilemma abban áll, hogy az igazi spirituális meggyőződés az belső típusú meggyőződés. Tehát nem a gyk-n olvasod, hogy mások szerint van lélek, hanem a belső tapasztalataid útján alakul ki ez a meggyőződésed (vagy nem).
A meggyőződésben az a jó, hogy mindig gondolkodással is jár, azaz nem vakhit. Emiatt akár meg is lehet változtatni, ahogy fejlődsz.
Innentől fogva válik feleslegessé a külvilág babonái és tévhitei között keresni a spirituális bizonyosságokat. Ha látsz egy kísértetvideót, akkor mi van? Gondolom, a halálcsillagot is láttad videón, tehát...? :)
A meditáció és az agykontroll működik. A normális része.
A fizikai háttér az agyad működése.
A többi ezoterikus jelenség nincsen bizonyítva.
Létezik róluk tudományos kutatás, de gyakorlatilag eredmény nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!