Ateisták számotokra mi a bizonyíték a Teremtő nem létezésére?
Figyelt kérdés
Vagy csak annyi a bizonyíték, hogy nincs bizonyíték?2022. márc. 1. 16:30
11/19 anonim válasza:
Előbb valaminek/valakinek valóságos létét kell bizonyítani, aztán lehet az érvek cáfolatával tagadni.
.
Mivel tudod bizonyítani, hogy barátnőm lakásának másik szobájában egy rózsaszín egyszarvú lakik?
12/19 anonim válasza:
És ha olyan területen él, ahol pl. szárazság van, akkor hogy a fenébe műveljen földet? (ld. afrikai országok). Még ivóvizük sincsen, nemhogy földet tudnának művelni. Mi az, hogy „saját hibájából éhezik"? Ha Isten annyira jóságos és irgalmas (hiszen folyton ezt mondjátok), akkor miért nem könyörül rajtuk? Ugye nem gondolod, hogy egy szegény afrikai gyermeknek ugyanannyi esélye van, mint pl. egy amerikainak?
13/19 anonim válasza:
Ha nem létezne és létezett volna akkor minek hisznek annyian benne? Ha nem létezne akkor minek van annyi kereszt és szobor? Ha nem létezne, egyes hivők és látók kit láttak volna meg?
14/19 anonim válasza:
13.,ugyanezt kérdezhetnéd a görög istenekkel kapcsolatban is. Ha Zeusz vagy Aphrodité nem létezik, akkor miért hittek bennük annyian, miért készítettek róluk olyan sok szobrot? Ki ihlette volna a delphoi vagy a dodónai jóslatokat? Ehhez mit szólsz?
15/19 anonim válasza:
14. Mondtam egy szóval is hogy nem léteztek? A lepontozásod csak a saját butaságod erősíti. Szerintem nagyon is léteztek, ha már szobrok árulkodnak róluk. Egyébként ha hitetlenek közt vagy, akkor te is hitetlené válhatsz. Akkoriban nem volt fejlett technológia, így nem lustultak az emberek. Akkoriban nem volt fülhallgató, telefon meg xbox amitől egy fél nap el megy melletted minden nap.
16/19 anonim válasza:
#15, ha most kitalálok valami képzeletbeli lényt, és készítek róla egy szobrot, akkor szerinted az a lény létezni fog? Ugye hogy nem.
17/19 anonim válasza:
16. Számodra igen, de nem biztos hogy a többi 2 milliárdnak is. Isten mind a 2 milliárdnak létezik. Már csak ha a nevek nagyságát nézzük, szerintem elég egyértelmű hogy Isten, az ufok, Zeusz neve sokkal nagyobb és hihetőbb mint a mojember vagy a te csupacsokiszörnyed.
18/19 anonim válasza:
#17, szerintem keress fel egy orvost. Minél hamarabb. De komolyan, nem viccelek. Valami nincs rendben veled.
19/19 anonim válasza:
Ha letezne isten akkor nem lenne a vilagon betegseg, gyilkossag, haboru, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!